Tori Amos за първи път в България

2014-03-12 18:32:00
Tori Amos за първи път в България
Снимка: Reuters

И тази година както много други ще е обсипана с музикални събития, кое от кое по-изкусителни и привлекателни. Всичко започна с анонса на Aerosmith, след тях научихме, че спектакълът Armin Only ще навести и България, след това разбрахме, че на родна сцена ще се подвизават и The Offspring, заедно с 30 Seconds To Mars, а на всичкото от горе и Iron Maiden ще забият в Арена Армеец. След тези имена мнозина си мислеха, че музикалните събития за година са свършили, но това далеч не е така.

 

 

Доказателство за това е датата 20 юни 2014 г. Именно тогава ще се състой първият концерт на една от най-открояващите се съвременни лайв изпълнителки — Tori Amos. Повод за визитата е новият студиен концерт на звездата, носещ името Unrepentant Geraldines. Концертът ще бъде изпълнен с доста парчета от него, като звездата обещава, че няма да изневери и на доказалите се и емблематични за нея песни.

 

За над 20-годишната си кариера Tori Amos може да се похвали с безброй професионални музикални проекти, 13 студийни албума, над 12 милиона продадени копия, 13 световни турнета и над 1000 уникални концерта в различни кътчета на Земята, сред който скоро ще се нареди името и на нашата мила родина - България.

 

Стилът, с който определят творчеството на Amos е алтърнатив рок, а нетипичното и уникално преплитане на звука на пианото с нейния собствен глас, създава едни от най-добрите акустик кавъри на паметни рок парчета като "Smells Like Teen Spirit" на Nirvana, "Karma Police" на Radiohead и "Losing My Religion" на R.E.M.

 

Европейското турне на магнетичната Tori Amos ще премине през Ирландия, Англия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Русия, Румъния и др. Концерта в България ще се проведе в Зала 1 на НДК, а билетите за събитието варират в зависимост от разстоянието до сцената, а цената им е 40, 50 или 60 лева.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия