Coldplay с нов албум през май 2014

2014-03-12 20:00:00
Coldplay с нов албум през май 2014
Снимка: Reuters

Coldplay е британска алтернатив-рок и пиано рок група от Лондон. Състои се музикантите: Крис Мартин, Гай Бериман, Уил Чемпиън и Джони Бъкланд. Сформирана е през 1998 г., а само след 2 години — през 2000 г. добива световна популярност със сингъла си „Yellow“.

 

 

Скоро след това на бял свят идва и първият албум на бандата — Parachutes, който дебютира на Острова, оглавявайки чартовете. След него в дискографията им се нареждат още 4 албума и множество успешни сингли, който и до днес остава любими парчета на мнозина от нас.

 

Именно поради тази причина бяхме силно развълнувани, когато разбрахме, че вече има точна дата, на която всички фенове ще могат да чуят дългоочакваният нов албум на бандата. Той ще носи интересното и провокативно име Ghost Stories и ще бъде на пазара на 16 май на тази година.

 

Освен името и датата, от групата пуснаха и обложката на албума, която определено впечатлява със своята концепция и майсторска обработка. Тя издава, че творчество на групата наистина се стреми да включи в изживяването на музиката им всички наши сетива, поради което и обложката е предмет на изкуството. Ето я и нея:

 

Снимка: coldplay.org

 

Това обаче далеч не е всичко, защото Coldplay пуснаха официално и първите два сингъла от албума. Първият, който вече има и клип се нарича Midgniht, вторият пък носи красивото име Magic. От албума, освен двете изброени парчета ще можем да чуем и още цели седем, по които е работено с продуцента на електронна музика Джон Хопкинс.

 

Ако все още не сте чули новата магическа песен на Coldplay не се чудете, а я пускайте, защото е наистина магическа:


Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия