Кой триумфира на NME Awards ?

2014-03-02 23:46:00
Кой триумфира на NME Awards ?
Снимка: Reuters

NME Awards е ежегодна церемония по раздаване на музикални награди, създадена от музикалното списание New Music Express. Името на наградите идва именно от абревиатурата на списанието и имат за цел да наградят най-успешните и популярни имена в света на музиката.

 

 

Церемонията по раздаването на наградите на престижното списание се състоя в зала O2 Academy Brixton, а големите, макар и очаквани победители отново бяха Arctic Monkeys. След невероятното им представяне на Brit Awards, сега те откраднаха още цели 5 статуетки и доказаха, че това е тяхната година.

 

Бандата взе статуетки за три от най-важните категории: "Най-добра британска група", "Най-добра група на живо" и "Най-добър албум", който получи и впечатляваща оценка от списанието 10 точки от възможни 10.

 

Голяма любимка на NME, Лили Алън успя да надвие победителите от Brit Awards Lorde и David Bowie и грабна титлата "най-добър соло изпълнител". За най-добра песен, медията определи White Noise на дуо Disclosure, а при видеото триумфираха Eagulls с тяхната Nerve Endings.

 

Дебора Хари се превърна в първата жена изпълнител, която успя да спечели наградата "Божествен гений" (Godlike Genius), бивайки част от култовата пънк група Blondie, които също се представиха на живо по време на церемонията.

 

Трите сестри от Калифорния, известни с името Haim, бяха отличени за най-добра група извън Великобритания, а като най-голям иноватор, от списанието отличиха фронтменът на Blur и Gorillaz – Деймън Олбърн, от когото очакваме нов соло албум съвсем скоро.

 

Наградите отдадоха почит и на утвърдени имена в музиката, като пример за това е Пол Макартни, който си тръгна със статуетката "Най-добър автор на песни". Хари Стайлс, част от известната бой банда "One direction" бе избран за втори пореден път за "Злодей на годината", надвивайки имена като Майли Сайръс, Дейвид Камерън и Владимир Путин.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия