Задава се фестивалът на цветовете

2014-02-27 12:33:00
Задава се фестивалът на цветовете
Снимка: stereogum.com

И тази година както много други ще е обсипана с музикални събития, кое от кое по-изкусителни и привлекателни. Всичко започна с анонса на Aerosmith, след тях научихме, че спектакълът Armin Only ще навести и България, след това разбрахме, че на родна сцена ще се подвизават и The Offspring, заедно с 30 Seconds To Mars, а на всичкото от горе и Iron Maiden ще забият в Арена Армеец. След тези имена мнозина си мислеха, че музикалните събития за година са свършили, но това далеч не е така.

 

 

Доказателство е поредният фестивал, който ще събере феновете на електронната и рок музика. Фестивалът на цветовете ще се проведе на 21 юни 2014 г. на столичния стадион "Академик", с обещанието да донесе много положителни емоции на посетителите и да им представи музикална феерия от цветове, които всички те да попият — буквално.

 

Фестивалът е вдъхновен от индийската традиция за празнуване на свободата, чрез силата на цветовете. Според ритуала, индуистите празнуват в чест на реколтата и плодородието на земята. Те излизат по улиците и се поръсват едни други с разноцветен прах и с оцветена вода. Нещо такова ни очаква и първото издание на Фестивала на цветовете, за който организаторите споделят, че това ще бъде събитие с духа на Woodstock със зашеметяваща рок и електронна музика.

 

И като казахме музика, няма как да не споделим, че един от хедлайнерите на събитието ще бъде легендарното гуру на дъбстеп музиката — Rusko. Той е известен с работата си като DJ и продуцент, по време на която е имал честта да миксира хитовете на едни от най-популярните артисти — Jay-Z, The Prodigy, Skunk Anansie, Lady Gaga, Kelis, Basement Jaxx.

 

Останалите изпълнители не са известни, но организаторите обещават да разкрият тайната съвсем скоро, а до тогава припомнят, че билети за събитието може да си закупите от мрежата на Eventim в цялата страна. В зависимост от категорията на билета, получаваш различно количество торбички с цветен прах, като за билет от 43 лв. получаваш 1 торбичка, от 53 лв. — 5 торбички, а от 63 лв. — 9 торбички.

 

Торбичките с цветен прах към всяка категория билети ще се получават на самия фестивал, в деня на събитието, като на място посетителите ще могат да закупуват и допълнително количество цветове: 1 торбичка с цветен прах ще струва 4 лв., 4 торбички – 10 лв., а 9 торбички – 20 лв.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия