Ще има и четвърти филм от поредицата "Хрониките на Нарния"

2013-10-05 10:30:00
Ще има и четвърти филм от поредицата
Снимка: outnow.ch

След като ви зарадвахме, че скоро отново ще се върнем в света на Хари Потър, то е време да ви разкрием, че и друга поредица е на път да се завърти отново по кино екраните. Да, тя също представя един различен, приказен свят и с появата на първия филм от нея беше обявена за достойна да се нареди до името на филмите за очилатия магьосник. Става дума за "Хрониките на Нарния".

 

 

През 2005 година, когато дебютира първият филм, всички бяха обзети от огромен ентусиазъм, предричащ славни дни за екранизацията на романите. Уви, още след втората лента цялата магия приключи. Лошото представяне дори накара Disney да се откаже от поредицата. Това, разбира се, не спря студиото Walden Media да продължи серията от филми и с помощта на Fox през 2010 се отправихме на "Плаването на Разсъмване", което обаче се оказа пагубно.

 

Корабокрушението беше най-зрелищното и сякаш уби всички планове за развитие на поредицата. Мнозина бяха разочаровани от този сценарии, разбира се, и от екранизирането на любимите им романи, но сега имат така жадувания повод за радост, след като се появи информация, която прокарва лъч надежда за всички фенове на Нарния и лъва Аслан. Оказа се, че студиото, създало "Първичен код", "След утрешния ден", "2012" и "Скорост" - Mark Gordon Company, е закупило правата за екранизиране и смята да заснеме четвъртата книга, носеща името "Сребърния стол".

 

В новото приключение ще станем свидете ли на търсенето на сина на принц Каспиян, след като Аслан ще повика на помощ Юстас Скруб и негова съученичка. За момента, все още няма избран сценарист и режисьор на филма, така че не можем да преценим дали новият филм няма да претърпи злощастната съдба на предишните две продължения. Остава ни само да се надяваме, че ще се намери екип, който да върне доброто име на завладяващата поредица "Хрониките на Нарния".

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия