Светът нa Хари Потър се завръща

2013-10-03 16:30:00
Светът нa Хари Потър се завръща
Снимка: outnow.ch

Снимките на филмите, разказващи историята на очилатия магьосник, любими на милиони хора по света и превърнали се в най-успешната кино поредица в света, приключиха преди 2 години. Последната лента отбеляза невиждан успех и достойно представи края на приключението, пренасящо ни в онзи така обичан от нас свят на магии.

 

И с края на историята и филмите към нея, логично се появиха много слухове, често плод на силно запалени фенове, които отчаяно искат да се върнат в света на Хогуортс. Започна да се говори за евентуално продължение, включващо бъдещите приключения на децата на Хари. Други заложиха на модерните напоследък предистории, трети искаха да изживеят любовната история на родителите на Потър. Дори се намериха и такива, които да желаят да станат свидетели на метаморфозата на лорд Волдемор.

 

 

 

 

Слуховете обаче до-голяма степен бяха отричани от авторката на книгите от поредицата - Дж. К. Роулинг, която упорито твърдеше, че светът на Хари Потър ще остане част от сърцето й, но евентуално завръщане към него е по-скоро невъзможно. Разочарованието ни обаче може би няма да трае дълго, защото се появи информация, че студиото Warner Bros са се фокусирали върху нова поредица от филми, които ще разказват историята на Нют Скамандър.

 

Познатият ни от първия филм "Хари Потър и философският камък", където и за първи път се споменава въпросният автор на учебника „Фантастични животни и къде да ги намерим” и станал по известен с лошия нрав на книгата си в „Затворникът от Азкабан”, е любим образ на Роулинг. Доказателство за това е, че през 2001 тя издава с благотворителна цел малката печатна книга, носеща името "Фантастични животни".

 

Плановете на студиото са да предоставят шанса на Роулинг да направи първите си крачки във филмовата индустрия и да напише сама сценариите за новата филмова поредица. Според запознати действието на филма ще се развива 70 години, преди да започне приключението на Хари в Хогуортс, когато Нют Скамандър ще е на 24 години и ще живее в Ню Йорк.

 

Всичко това започна да придобива реални очертания, след като Warner Bros пуснаха официално прессъобщение, в което Дж. К. Роулинг обяснява, че от доста време е искала да бъде направена поредица, разказваща тази история, но същевременно не могла да приеме, че някой друг ще е способен да я разкаже. „Толкова дълго живях в моята фантастична вселена, че искам да я опазя, пък и знам много неща за Нют. На най-страстните фенове на Хари Потър им е известно, че обичах Нют толкова много – до степен да оженя внука му Ролф за един от най-любимите ми герои Луна Лъвгуд” - казва още Роулинг.

 

Остава ни само да чакаме завръщането в магичния свят, а до тогава може да споделите дали сте ентусиазирани от тази развръзка или смятате, че филмите ще бъдат поредният отчаян опит на филмовото студио да източи пари от феновете на магията.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
OoVasKoO
преди 10 години

Хари Дупър се завръща?!

yakuza_
преди 10 години

A Хари излезе ли от трипа, изтрезня ли?

DarthLord
преди 10 години

Човек с толкова голямо въображение и ум, като нея се намират мноого трудно... Дж.К.Роулинг е страхотна писателка.

heartlesandfreaky
преди 10 години

<3

papugai
преди 10 години

Тя знаела много неща за измислен от нея герой.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия