5 трилъра, които трябва да гледате

2013-10-02 18:40:00
5 трилъра, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

Може би си мислехте, че сме приключили с филмите, но ако е така, то жестоко се лъжете. Днес ще ви предложим 5 трилъра, които се надяваме да ви хaресат поне толкова, колкото на нас, а защо не и повече.

 

Shutter island/Злокобен остров

 

Злокобен остров с участието на Леонардо Дикаприо разказва мрачната и объркваща история на шерифа Теди Даниелс, който е изпратен да разследва мистериозното изчезването на пациент от клиника за психично болни, разположена на самотен остров. Обещаващата сюжетна линия, стъпваща на завладяващия едноименен романа на Денис Лихейн, съчетана с интересния поглед на режисьора Мартин Скорсезе, кара всеки киноман да даде шанс на лентата.

 

 

Now you see me/Зрителна измама

 

Следващото предложение е филм, който излезе само преди няколко месеца, но успя да ни впечатли с оригиналния си сюжет и доброто интерпретиране на иначе добре познатата ни идея. За нея може да прочете по-долу, когато ще говорим и за шедьовъра, на когото супер много ни прилича - Престиж. Историята за петте конника, които извършват необяснимата, но иначе логична магия, успява да ни накара да забравим за няколко недостатъка на филма, както и че най-малко се вписва в категорията трилър.

 

Argo/Арго

 

"Арго", който тази година успя да прибере в актива си 7 номинации за Оскар, от които спечели 3, включително и най-важния Оскар, този за най-добър филм разказва историята на специалист от ЦРУ, който оглавява спасителна операция в Техеран. Гледайки го, няма как да не изпитате всички онези характерни за трилърите емоции като тревожно очакване, силно напрежение и безпокойство.

 

The Departed/ От другата страна

 

Звездният актьорски състав в лицето на Леонардо ди Каприо, Мат Деймън, Джак Никълсън и Марк Уолбърг е само една от причината да не подминете "От другата страна". Лентата разказва заплетената история на полицейска служба и престъпна организация, като и двете имат внедрени представители в другата, които опитват взаимно да се разкрият. Кой ще успее да надхитри другия може да разберете ако се доверите на Скорсезе и филма му, спечелил четири награди „Оскар“ - за най-добър филм, за най-добра режисура, за най-добър адаптиран сценарий и за най-добър монтаж, както и наградата „Златен глобус“ за най-добра режисура.

 

The Prestige/Престиж

 

Завършваме класацията с поредния кино шедьовър на любимеца ни - Кристофър Нолан. Този път на фокус е "Престиж", разказващ за съперничеството на двама видни лондонски илюзионисти от края на 19-ти век. Всеки един от тях е твърдо решен да победи другия, като покаже по-сложен фокус от този на конкурента си. Как обаче ще свърши тази борба и какво ще се наложи да пожертват, може да разберете, ако се впуснете в магията на "Престиж".

 

Приятно гледане!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
b0nBoNeVa
преди 10 години

За Shutter island трябва да кажа, че много ме разочарова. С майка ми го гледахме заедно и тръпнехме в очакване от финала, а той се оказа най разочароващото. Единствения филм на Лео Ди, който мога да зачеркна отвсякъде. Иначе за Now you see me - много готино филмче. Приятно е за гледане и е един от малкото филми, на които съм ходила на кино без някой да ми го е препоръчал преди това. Трябва да кажа, че останах приятно изненадана...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия