5 екшън филма, които трябва да гледате

2013-09-30 12:00:00
5 екшън филма, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

Днес е ред да зарадваме момчетата! След романтиките и драмите, днес ще ви предложим 5 екшън филма, които като любители на филмовото изкуство, трябва да изгледате.

 

Inception/ Генезис

 

Шедьовърът на Кристофър Нолан, който и този път не изневерява на стила си, умело успява да си поиграе с умовете ни. "Генезис" е странен екшън, изпълнен с мистерия и приключенски дух, който се занимава със света на нашите идеи, които са най-ценната ни придобивка. Придобивка, която всеки един от нас смята за непревземаема. Нолан обаче ни илюстрира именно тази инвазия на света на идеите и колко опасен може да бъде той.

 

 

 

 

The matrix/Матрицата

 

Трудно ще намерите някой, който да не е чувал за "Матрицата" и този факт не е случаен. Филмът е изиграл огромна и важна роля в кино изкуството. Изненада е обаче колко много са хората, които не са гледали лентата заради възрастта й. Макар и минало десетилетие, тя остава все така актуална и провокираща, затова ако някой е пропуснал шедьовъра, време е да му даде шанс, като сме сигурни, че ще бъде приятно изненадан.

 

Inglourious Basterds/Гадни копилета

 

Тарантино безспорно е име сред почитателите на екшън филмите, така че и ние нямаше как да не го споменем в класацията си, та дори нагло го направихме два пъти, но сме сигурни, че ще ни простите своеволието, след като се докоснете до произведенията на знаменитият режисьор. Произведения, защото неговият стил е изключителен, изпълнен с брутализми, от които обаче получавате усещането за нещо необяснимо, но достойно да се нарече изкуство. Именно това предизвиква и филмът "Гадни копилета", който използва атмосферата на Втората световна война, за да представи исканото от мнозина развитие на историческите събития. Дайте шанс да видите алтернативата, която променя историята на диктатора Хитлер.

 

James Bond/Джеймс Бонд (филмите с участието на Даниел Крейг)

 

Нямаше как да не включим и филмите, проследяващи приключенията на емблематичния агент 007. Решихме обаче да гарантираме само за последните 3 филма, в които образът на шпионина заема Даниел Крейг, като се уповавахме на факта, че та са далеч по-актуални и реалистични и биха допаднали повече на тийнейджърите. Хвърлете едно око на трите филма и ще осъзнаете, че не случайно са толкова известни.

 

Django Unchained/Джанго без окови

 

И като за финал отново се връщаме на добрия стар Тарантино, който успя да затвърди стила си с последната лента, която направи, а именно "Джанго без окови". След като избихме нацистите е ред да се справим и с расистите. Засягайки темата за човешките права, свободата и любовта, екшънът успява да заинтригува и не толкова големите почитатели на жанра. Останалите също няма да бъдат разочаровани, защото ще получат обичайната порция от кървави и брутални сцени.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
b0nBoNeVa
преди 10 години

Генезис е уникален, но може да те побърка от объркване... Просто ТРЯБВА да го гледате, но дали ще го разберете е друг въпрос. Препоръчвам го, иначе Матрицата просто си е класика в жанра, а Гадни копилета е готин. Джанго без окови трябва също да бъде изгледан, НО искам да добавя и Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street. Не съм сигурна дали става въпрос за такъв тип екшън, но е много добър. Участват Хелена Ботъм Картър и Джони Деп, а режисьор е *** Бъртън.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия