5 анимации, които трябва да гледате

2013-10-01 13:00:00
5 анимации, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

Да запазиш детското в себе си е нещо, което всеки един от нас иска и за да ви помогнем детето във вас да остане по-дълго, ви предлагаме 5 анимации, чрез които колкото и да сте големи, ще се почувствате като хлапета.

 

Аз, проклетникът/Despicable me

 

Филмът, който тази година ни зарадва и със своята втора част, е една от анимациите, които съчетават в себе си оригинални образи и забавни ситуации. Екипът, работил по лентата, се е досетил, че с изместването на фокуса от супергероите и насочвайки го към точно обратното - злодеите, може да си осигури нужното, а именно невероятен семеен филм, притежаващ миниони, които дълго ще помните. Не пропускайте да станете част от метаморфозата и пъклените планове на злодей номер едно в света.

 

 

Как да си дресираш дракон/How to train your dragon

 

"Как да си дресираш дракон" проследява историята на викингския принц, направил немислимото и се сприятелил с най-големия кошмар на племето си - чудовището, което години наред краде от овцете им и всява ужас в децата им, а именно драконът. Реалистичните 3D рисунки успяват да превърнат странните същества в домашни любимци, които всеки един от нас иска да има. Най-хубавото от всичко е, че дори когато филмът свърши и се появи гадното чувство, подсказващо колко добра е била анимацията, то ще бъде само за кратко, защото още на 20.06.2014 ще се срещнем с познатите ни и превърнали се в любими образи.

 

УОЛ-И/WALL-E

 

Анимацията далеч не е обикновената история, насочена единствено към малчуганите, а има наистина по-големи амбиции. Отразяващ реалността - убиването на планетата, филмът ни дава една футуристична, но логична представа за бъдещето развитие на човечеството. Всичко това е съчетано с образа на малък ръждив робот, който печели симпатиите ни не само със своя изследователски дух, а и с факта, че той държи ключа към спасението ни. Дали ще ни спаси обаче може да разберете, ако изгледате анимацията.

 

В небето/UP

 

Лентата проследява историята на 78-годишният продавач на балони Карл Фредриксен, който, макар и с известно закъснение, успява да осъществи мечтата си за приключение. Забележителен е начинът, по който се случва това - използвайки  хиляди балони, той успява да издигне къщата си в небето и отлита към джунглата на Южна Америка. Изненадата идва, когато след излитането осъзнава, че не е сам в къщата. Кой и защо се е промъкнал тайно в приключението на стареца ще научите от пленителната и невероятно красива история на "В небето".

 

Рапунцел и разбойникът/ Tangled

 

Анимациите не са това, което бяха! Доказателство за това е последният и по-модерен прочит на класическата приказка за Рапунцел. Добавяйки актуални образи към старата история за заключената дългокоса принцеса, екипът от Дисни успява да направи приказката далеч по-забавна и интересна. Интересен факт е, че и характерният и не до там харесван похват на студиото да превръща повечето си анимации в мюзикъли, този път не е толкова неприятен. Дали това се дължи на интересната история, забавните ситуации или смешните образи оставяме да прецените вие.

 

Приятно гледане!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
b0nBoNeVa
преди 10 години

И петте съм ги гледала и трябва да добавя ШРЕЕК!!! Как може да пропуснете ШРЕК?!? Други готини са Облачно с кюфтета, The Simpsons филма, Bolt и донякъде Приключенията на Тинтин. Последното си нямам идея защо изобщо е анимирано, ама...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия