Вижте кои си тръгнаха със статуетки от наградите "Златен глобус"

2013-01-14 12:30:00
Вижте кои си тръгнаха със статуетки от наградите
Снимка: Reuters

Бен Афлек успя да грабне интереса на зрителите и на критиците с филма си „Арго” и това му донесе приза за най-добър режисьор, а лентата му бе отличена за най-добра драма. Интересен е фактът, че той не е номиниран за „Оскар” за най-добър режисьор.

 

Наградите „Златен глобус” са вторите по престиж след „Оскар”-ите. Тази година церемонията за връчването на награди „Оскар” ще се проведе на 24 февруари /четвъртък/ в театър „Долби” в Лос Анджелис.

 

Куентин Тарантино получи „Златен глобус” за най-добър сценарий за филма си „Джанго без окови”. Актьорът Кристоф Валц, който участва в лентата, бе удостоен с приза за „най-добър актьор в поддържаща роля”. Преди 3 години той спечели награда за пръв път за ролята си на нацист във филма „Гадни копилета”.

 

За най-добър чуждоезичен филм бе обявен ”Любов”.

 

 

Ан Хатауей получи наградата за „най-добра актриса в поддържаща роля” за участието си във филма „Клетниците”. Това е първият й „Златен глобус”.

 

Дженифър Лоурънс бе отличена в категорията за „най-добра актрисата в комедия”, благодарение на ролята си в „Наръчник на оптимиста”. При мъжете наградата бе връчена на Дон Читъл за филма „Къща на лъжи”.

 

Награда за „най-добър актьор в драма” получи Даниъл Дей-Луис за ролята си на Линкълн в едноименния филм на Стивън Спилбърг.

 

Статуетка за „най-добра актриса в драма” получи Джесика Частейн за ролята си във филма „30 минути след полунощ”.

 

Филмът „Клетниците” бе отличен в категорията за „най-добра комедия или мюзикъл”. Хю Джакман получи награда за „най-добър актьор в комедия или мюзикъл” за ролята си в мюзикъла на Том Хупър.

 

Певицата Адел също си тръгна със статуетка. Тя бе отличена в категорията за „най-добра оригинална песен” за последния филм на Джеймс Бонд „Скайфол”. Певицата бе видимо развълнувана и изненадана, че получава приз.

 

Легандарният актьор Кевин Костнър бе удостоен с награда за „най-добър актьор в телевизионен минисериал” за ролята си в лентата „Хетфийлд и Маккой”.

 

Блясквата церемония бе удостоена с присъствието на бившия президент на САЩ Бил Клинтън.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия