Не допускай тези видове хора в живота си (част втора)

2016-08-12 10:49:00
Не допускай тези видове хора в живота си (част втора)
Снимка: Pixabay

Ако си мислиш, че си се запознал с всички видове хора, които по-скоро ти пречат в живота, отколкото ти помагат, грешиш.

 

В първата част на тази статия стана въпрос само за някои нездравословни типове хора. За съжаление обаче списъкът е дълъг и дори две част на тази тема не могат да я изчерпат напълно.

 

Въпреки това, специално за теб, тук има още няколко вида хора, които е по-добре да не допускаш в живота си, дори и за мъничко:

 

 

6. Хората, които винаги някак успяват да те наранят. Без значение дали ще говорим за конкретна обида или за неволна такава. Тази хорска чепатост е винаги неприятна, без значение дали е нарочно или не. Такива хора не си дават сметка, че както се казва в една народна приказка - раната минава, но лошата дума остава за винаги. И това е валидно в контекста на болката не по-малко, отколкото в контекста на обидата.

 

7. Хората, които те лъжат. Бяла лъжа, черна лъжа - без значение. Лъжа е. А какво остава за доверието? Съществува ли доверие във връзката ти с такъв човек? Как ще си сигурен кога ти казва истината и кога те поставя изправен пред поредната "благородна лъжа"? А не може ли вместо лъжа да си казвате истината? Предполагам, че ако наистина можеше, нямаше да си говорим за онзи човек, който винаги те лъже и няма смисъл да бъде част от живота ти..

 

8. Хората, които са егоисти. Малко приличат на хората, на които не им пука. Всъщност, хората, а които не им пука, са егоисти. Но те не са единствените егоисти. Егоистите ще се въртят около теб, само когато си им изгоден. Ще взимат каквото и колкото повече могат от теб, но никога няма да ти дадат нищо. Ще спрат да те търсят, когато вече не си им нужен или не можеш да продължаваш да представляваш изгода. Това са едностанни отношения на използване. Мисля, че всеки заслужава повече от това.

 

9. Хората, които са лицемери. Те ще те ласкаят, ще са мили и ще се навъртат около теб, но те са не по-малки егоисти от горните. Просто са по-хитри. Те ще имат някаква изгода, ще имат и цел, а ти може да не се усетиш, защото кой не обича ласкателства и комплименти? Само че в един момент става съмнително, защото истински безкористният човек се познава отдалече и той определено не е лицемер.

 

10. Хората, които просто са там, но не са ти никакви. Истината е, че тези хора не са недоброжелателни, нито лицемерни. Не те използват и не са егоисти. Но ако трябва да съм честна, те просто заемат мястото на някого, който може да бъде някой специален за теб човек. И това е просто излишно. Защото ако ти се занимаваш с хора, които не са ти никакви, които са просто познати и нищо повече, ако ти отделяш от времето си за тях, значи си спестил от времето си на някой друг, който може би наистина държи не теб, заради това, което си.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия