Досадните неща, които могат да ти се случат по време на полет

2016-08-13 15:14:00
Досадните неща, които могат да ти се случат по време на полет
Снимка: Pixabay

Едва ли е нужно да споменавам, че пътуването със самолет е едно от най-ужасяващите неща. Някои хора много го обичат, но това не са хора. За нормалните същества липсата на твърда земя под краката може да е доста стресиращо. Особено когато целия самолет започне да се тресе. И по този повод бъди готов за следните неща по време на полет.

 

Турбуленция. Това е онова гадно нещо, което кара целия самолет да се тресе неудържимо. Всичко ти се обръща в такива моменти, но ако това е някаква утеха – самолетът, в който се намираш е пригоден са много по-лошо. И може да се справи с много по-сериозно тресене. Когато обаче се случи паниката у всички останали пътници е толкова заразяваща, че и ти започваш да се панираш. Недей. Имаше някаква статистика, в която се обясняваше, че имаш бая проценти шанс да оцелееш при самолетна катастрофа ако просто запазиш спокойствие. Знам, и аз не го разбирам.

 

Лошо обслужване. Стюардесите са тренирани да бъдат винаги любезни, да дават информация и в общи линии да се държат добре. Това не винаги е така. Някои от тях не знаят къде се намират известни градове, не ти взимат боклуците от масичката, които прилежно и показно си оставил, за да ги съберат и не са способни да ти предоставят никаква информация за това какво се случва, когато самолетът няма да кацне където трябва да кацне. Те не са виновни и ти знаеш това, но в стресова ситуация и когато си много изнервен не можеш да се стърпиш и се заяждаш малко. Напълно естествено.

 

Лошо време, в резултат на което сега самолетът няма да кацне там, където трябва. В продължение на горната точка – когато времето е лошо нещо лошо става със самолетите, поради тази причина не могат просто да си кацнат. Затова трябва или да кръжат, докато времето се оправи или да кацнат другаде. Когато това другаде дори не е в държавата, в която трябва да кацнеш започва да става много притеснително. Но спокойно, авиокомпанията за всичко ще те компенсира, не се стряскай.

 

 

Закъснение. Дори няма да нужда да обяснявам колко ужасно досадно е закъснението на един самолет. С това закъснение са обвързани още хиляди други закъснения, особено ако имаш полет с прехвърляне. Ако единия закъснее, смятай, че ти си закъснял за следващия.

 

Да седиш на средната седалка. Средната седалка е мъчение, защото нито можеш да облегнеш глава на прозореца, нито можеш да изпънеш един крака на пътеката. Затиснат си между двама души и дори и тези двама души да са много привлекателни, идеята да не можеш да мръднеш и мускулче не е никак приканваща. Съжалявам.

 

Виене на свят. На хората, които им става лошо в кола със същия успех може да им прилошее и в самолет. Там е още по-ужасно, защото няма спиране и няма слизане. Повръщаш в пликче и после береш срам.

 

Стискане. Тоалетните в самолета се броят на двата пръста на едната ти ръка. Което значи, че непрекъснато има опашка пред него, която се движи със скоростта на куца костенурка. Което значи че или проявяваш зверско търпение, докато целия самолет се тресе, а ти изправен си чакаш реда, или стискаш още няколко часа. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия