Съвети как да оцелееш на средната седалка в самолета

2016-08-01 12:30:00
Съвети как да оцелееш на средната седалка в самолета
Снимка: iStock

Ако си от хората, които вече са летели със самолет и ти се е случвало билетът ти да бъде за средната седалка, то със сигурност знаеш колко неприятно е да бъдеш „заклещен“ между двама непознати души. А големите самолети за по-дълги пътувания имат повече седалки на всеки ред, така че шансът да се паднеш по средата не е никак малък.

 

Докато късметлията до прозореца има възможност да се наслаждава на гледките по време на полета, другият може да става, когато си поиска, без да се притеснява, че трябва да вдига пътниците до себе си. А и има малко повече място, благодарение на пътеката.

 

И въпреки че средната седалка в самолета няма никакви плюсове, може полетът ти да бъде по-приятен, ако се вслушаш в нашите съвети:

 

 

Използвай подлакътниците си – човекът на средната седалка трябва да има два подлакътника, така че веднага щом седнеш, постави ръцете си на тях, за да не ти ги вземе съседа и да ти е неудобно да го помолиш да ти ги преотстъпи.

 

Отиди до WC преди полета – препоръчително е да минеш през тоалетната преди полета, за да не се налага да вдигаш човека до себе си и да изпитваш неудобство. Разбира се, ако полетът е няколко часа, все ще ти се наложи да посетиш още веднъж тоалетната, но поне няма да вдигаш съседа още в началото на полета.

 

Бъди от първите, които се качват на самолета – така ще имаш повече време да качиш ръчния си багаж в багажното отделение и да се настаниш удобно. Прибери нещата, които няма да са ти необходими скоро и сложи тези, които ще ползваш по време на полета в джоба пред теб.

 

След като хората са се качили, огледай се какво е положението в самолета – напълно възможно е полетът да не е пълен на макс и да има празни места. Ако видиш по-добро място от твоето, помоли стюардесата да се преместиш.

 

Запознай се със съседите си – следващите няколко часа ще прекараш с тези хора, така че е добре да им направиш добро впечатление. Разчупи леда по някакъв начин, може с шега, а може и просто като се запознаеш с тях и им споделиш нещо за себе си, което ще ги заинтригува.

 

Носи със себе си тапи за уши – те ще ти бъдат изключително полезни, ако близо до теб има хъркащ пътник или плачещо бебе. С тяхна помощ ще си спестиш нерви и ще си осигуриш няколко часа спокойствие. Ако не си фен на тапите, може да използваш и слушалки и да слушаш любимите си песни.

 

Носи си и възглавница за път – това е нещо важно, което повече хора не носят със себе си. Истината е, че възглавницата ще ти спести неудобното спане и няма да заспиш върху рамото на съседа си.

 

Вземи със себе си интересна книжка – ако четеш нещо, което ти е интересно, полетът ти ще мине незабелязано. Ако не си фен на книгите, може да си носиш няколко интересни списания или да гледаш филм/сериал на смартфона/таблета си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия