Любопитни тайни, които стюардесите пазят

2016-01-27 15:36:00
Любопитни тайни, които стюардесите пазят
Снимка: iStock

Повечето от вас сигурно са се возили на самолет поне веднъж в живота си. Някои изпитват удоволствие да са високо в небето, докато други се притесняват, когато усетят отделянето на колесниците от земята.

 

Стюардесите имат за задача да обяснят на пътниците на борда как да реагират по време на аварийна ситуация. Нещата, които говорят са важни и наистина могат да доведат до спасяването на един или повече животи.

 

Интересен е фактът, че стюардесите не само се грижат за безопасността на пътниците и техния комфорт по време на полета. Те пазят и тайни, които повечето хора не знаят, дори тези, които често се возят на самолети. За какви тайни става въпрос?

 

 

Заключените тоалетни се отключват лесно – представи си, че влезеш в тоалетната и ти стане лошо вътре. Не се притеснявай, няма да останеш там дълго време. Вратите на тоалетните са направени така, че ако на някой му стане лошо, да бъдат отворени лесно.

 

Светкавиците не са опасни – често се случва да има светкавици по време на полет, но добрата новина е, че те не нанасят сериозни щети на самолета.

 

Слушалките не са чисто нови – въпреки че ги носят запечатани, слушалките са били използвани и преди. Просто след предния полет са били дезинфекцирани и запечатани на ново. Така че те съветваме да си ползваш личните, ако имаш такива.

 

Диетичните коли се наливат бавно – сигурно ти се струва странно, но е факт. Стаюрдесите твърдят, че за времето, за което пълнят чаша диетична Кола на височина от 10 000 метра, могат да напълнят три с каквото и да е питие.

 

Техниката не може да свали самолета – повечето хора си мислят, че електронните устройства могат да доведат до объркване на компютърната система и сваляне на самолета. Истината е, че те могат да бъдат прекалено досадни за пилотите и затова стюардесите молят да бъдат изключени.

 

Кислородната маска функционира 15 минути – пътниците имат запас кислород за 15 минути от падането на маските, но това време е напълно достатъчно пилотът да свали самолета до височина, където пасажерите могат да дишат нормално.

 

Осветлението се гаси при кацане в случай на авария – нощно време осветлението в салона се гаси, за да може човек да се адаптира към тъмнината и в случай на евакуация да може да реагира максимално бързо.

 

Водата за направата на кафе и мляко не е прясна – преди употреба тя се съхранява в резервоари, които кой знае кога са почиствани за последно.

 

Заплатата на стюардесите е за „часове в полет“ - тоест, когато те подреждат багажа ти преди полет, го правят за без пари.

 

Самолетите превозват тленни останки или човешки органи – не звучи приятно, но е факт, че от време на време се случва.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия