Започвай деня си точно по този начин

2016-08-08 13:28:00
Започвай деня си точно по този начин
Снимка: Pixabay

Старите хора казват, че както започнеш деня си, така ще ти върви. Казват същото и за понеделника, като начало на всяка седмица. Казват така и за първия ден от годината.. Онова, което се повтаря във всички тези народни поверия е, че ти сам даваш наклон на деня си и на годината си.

 

Това свидетелства, че само от теб зависи в каква посока вървиш и ти, и животът ти в конкретика. На себе си дължиш да бъдеш позитивен поне в утрото си, за да можеш да започнеш деня си благоприятна енергия и тонус.

 

Ако успееш, цял ден ще се чувстваш добре, ще бъдеш с положителна нагласа и ще ти върви. Ако искаш да прекарваш дните си с настроение, не пропускай да направиш тези неща веднага след като станеш от сън:

 

 

• Започни деня си с усмивка.

 

Макар и да ти е тъжно от снощи, сложи усмивка на лицето си - доказано е, че дори и фалшивата усмивка кара твоите хормони на щастието да бушуват и изпраща сигнали на мозъка ти, които не са по-различни от тези, които получаваш при искрена истинска усмивка. Това е хубав старт на деня!

 

• Извикай чувството на любов към света в съзнанието си.

 

Събуди с мисълта, че навън е красиво и светло, че птичките пеят и животинките излизат от хралупките си, за да започнат и те деня си, не по-различно от теб. Един денонощен цикъл е минал и денят отново започва с усмивка на лице. Това е ново начало за всички.

 

• Мисли за настоящето и бъдещето.

 

Миналото не е подходящо за деня. То служи само за равносметка, колкото да си кажеш, че днес ще е по-различно и да си направиш дневен план, който да следваш. Днес е твоят шанс да бъдеш щастлив и точно в тази секунда това зависи само от теб. Не губи време. твърде ценно е!

 

• Дишай дълбоко.

 

Може да си скептичен, но кислородът, който получаваш, когато вдишваш дълбоко, стига до мозъка ти и го подхранва - това влияе и на здравето, и на настроението ти. И без това постоянно дишаш и не спираш да дишаш, сякаш по инстинкт или по навик, защо не си подариш малко по-дълбоки вдишвания? Така ще усетиш как светът изпълва дробовете ти, заедно с всички свои красоти.

 

• Медитирай.

 

Добре знаеш, че медитацията ти носи душевен мир. Тя влияе и на спокойствието, и на здравето, и на съзнанието ти. Медитацията забавя нервната ти система и те успокоява, което е голям плюс, ако ти предстои тежък ден. Дори и денят ти да е предвидено лек, направи го още по-лек с малко отпускаща медитация.

 

• Хидратирай тялото си.

 

Имам предвид да пиеш много вода. 2 литра, нали помниш? Ако можеш повече, това със сигурност не е проблем. Това ти гарантира, че ще прочистваш тялото си, ще забързваш метаболизма си и ще разграждаш и изхвърляш токсините по-бързо. Вследствие на това, ти ще се чувстваш по-тонизиран и ще си готов за прекрасния ден, който тепърва започва за теб.

 

• Пусни си музика.

 

Малко мелодия на фона на утрото е доста приятен бонус. Определено ще повдигне настроението ти и ще те зареди с положителни емоции. Ще ти даде начална скорост, за да можеш с лекота да се захванеш с работата за деня, а докато се занимаваш ще ти олеква, защото съзнанието ти няма да е обременено от работата, която извършваш, а ще си почива и ще се забавлява под звуците на любимите песни.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия