Kогато почувстваш, че няма как да стане по-зле (част втора)

2016-07-21 13:30:00
Kогато почувстваш, че няма как да стане по-зле (част втора)
Снимка: Pixabay

Ето втора част на статията за по-лесното и бързо преодоляване на тежките моменти в живота.

 

Промени нещо във вида си.

 

Може да е нещо много малко, ако не искаш драстична промяна – ново червило, цветен кичур коса, ново шалче или колан, просто гледай да е нещо ново за теб, нещо, което досега си определял като нетипично за теб или си отбягвал с думите „по-скоро това не“. Оказва се, че понякога е нужно да променим нещо във външния си вид, за да може вътрешната промяна да се случи по-лесно. По този начин ти приветстваш промяната, положителното и новото. И това далеч не са бабини деветини, опитай!

 

 

Откажи се от нещата, които не ти се получават.

 

Нали знаеш, всеки си има неговите работи – онези, които просто не стават, каквото и да правиш – не се получават, независимо от това колко време, внимание и желание си вложил в тях. В талъв случай, след като редици пъти си опитал и си видял, че не става, защо още циклиш там, а не ги пуснеш да си идат? Не смяташ ли, че си губиш времето в нещо, което е вече обречено? За сметка на това, прави нещо друго, опитай нещо ново, може то да даде резултат и той дори да ти хареса. Когато нещо около теб се прецака, ти напълно безплатно получаваш шанса да опиташ наново и отново. Това е златна възможност, не я отхвърляй заради остарели копнежи или инат.

 

Позволи си да продължиш напред.

 

Прости си, ако имаш нужда. Забрави, ако усещаш, че трябва. Ако не се чувстваш окей с това, премисли още малко, но нека е за последно. Каквото и да правиш, миналото не можеш да промениш. Можеш само да градиш настояще и бъдеще. Не искаш ли точно това, втори шанс за нещо, в което този път да успееш? Не всичко от миналото е имало значението и стойността на урок за теб, повечето неща са чужди грешки, за които ти си плащал. Затова остави ги, не са твои и никога не са били. Ти заслужаваш и нещо друго, и нещо повече, защото е време ти да станеш господар на себе си и от там – на бъдещето си.

 

Свържи се с хора, които са преживяли същото като теб.

 

Може да не ти се иска, но всъщност е доста полезно. Така осъзнаваш, че не си едиственият, на когото се случва. Олеква. Споделяте опит, помагате си – а дори и да не мислиш, че имаш нужда от чуждата помощ, не бива да я отказваш, защото така само бавиш собствения си прогрес. А каква е причината да не приемеш съвета на някой, който вече е преминал през личния ти ад? Не искаш ли точно ти по-бързо да се справиш с това? Отвори съзнанието си за възможностите и ги приеми, а после избери как ще процедираш.

 

Прекъсни връзката си със света за седмица.

 

Може да ти изглежда твърде брутално докато четеш това, но не подценявай идеята. Доста е ефективна. За тази седмица хорските клюки ще намалеят, ще се отърсиш от компютърния свят, ще ти е тихо и спокойно. Бонусът е, че ще разбереш кои точно са хората, които ги е грижа за теб. Те ще те потърсят. По този начин това има ролята на своеобразно сито за „приятели“ – само истинските успяват да забележат, че ти отсъстваш от живота им, макар и за седмица. Ето на тези хора наистина им пука за теб. Ценно, а?

 

Приеми нови хора в живота си.

 

Вероятно точно в този момент не ти се иска да има никой около теб, но малко нова енергия може да ти се отрази повече от добре. Някой, който не познаваш – с цялата му история и с цялата мистика, която крие. Най-малкото ще позанимава съзнанието ти, вместо ти да го занимаваш със самосъжаление и самообвинения. Ако човекът, който сега настъпва в живота ти, е добросърдечен, умен, широкоскроен, няма начин това да не ти повлияе благотворно.

 

Трета част на тази статия - отново тук, съвсем скоро!

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия