Припомни си тези няколко неща, ако си тъжен

2016-07-01 16:16:00
Припомни си тези няколко неща, ако си тъжен
Снимка: Pixabay

Знам, че има моменти, когато всичко наоколо ти е толкова черно и мрачно, че наистина не ти се живее. Знаеш обаче, че ти си длъжен на себе си да станеш, да се изправиш и да продължиш напред в живота си.

 

Ако изпитваш трудности, ако не можеш да спреш да мислиш за това, колко ти е тежко, припомни си тези няколко неща, защото те би трябвало да те накарат да се сетиш, че всичко ще бъде наред.

 

 

Пусни си музика, полегни си и почети:

 

1. Жив си. Колкото и да е клиширано, това е самата истина. Помниш ли онази поговорка: „Yesterday is a history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift, and that’s why we call it Present.“? Точно така е, вчера е отминало, утре предстои, а днес имаш всяка една възможност да направиш каквото пожелаеш и да бъдеш това, което искаш.

 

2. Имаш всяка една възможност да се насладиш на малко природна красота – погледай изгрева и залеза. Наистина са магически.

 

3. Излез малко навън, послушай птичките как пеят, ако си на морето – заслушай се в шума на вълните – тези малки елементарни природности са по-ценни, отколкото ти се струва.

 

4. Почети книга – откакто света го има, откакто хората умеят да пишат, те умеят и да четат, а книгата наистина е прозорец към света. Тя ти дава възможност да научиш нещо ново за местата, където не си имал възможност да бъдеш досега. Дава ти информация за хората, които са станали известни и светът помни и днес. Провокира въображението ти да твори светове, където можеш да избягаш, когато не се чувстваш добре.

 

5. Хапни нещо сладко – хубаво е да си припомниш хапка по хапка какво е редостта във физическа форма. Шоколадовите десерти ще направят деня ти по-хубав – меката структура на шоколада нежно ще се разнесе по небцето ти, за да ти достави удоволствие с вкуса си.

 

6. Имаш дом, покрив над главата си и храна на масата си. Много хора наистина нямат тази привилегия. Бъди благодарен.

 

7. Може би понякога дрехите ти ти се струват малко; мислиш, че нямаш какво да облечеш, защото просто не можеш да избереш някоя определена дреха. А замислял ли си се, че някои хора наистина имат само по една риза на гърба си? Радвай се на това, което имаш, дори и ако е малко.

 

8. Припомни си всички други пъти, когато ти се е случвало нещо – винаги си оцелявал, винаги си се справял и после болката е отминавала. И сега ще бъде така, всичко ще бъде наред. Не се притеснявай. Всичко с времето си.

 

9. Ти се тревожиш – за себе си, за семейството си, за приятелите си, за домашната ти животинка.. Всичко това е доказателство, че ти имаш амбиции, страст и афинитет към живота, на теб ти пука. Това е много ценно, защото имаш свободата да прецениш и да избереш за себе си.

 

10. Звънни на приятел – нали все пак те са ти такива, точно заради това. Можеш да разчиташ на тях. Знам, че вероятно сега не ти е до никого. Но не забравяй, че понякога и един обикновен разговор с близък човек може да оправи деня ти.

 

Каквото и да става, колкото и да ти е тежко, знай, че винаги можеше да е по-зле. Мотивирай се, че скоро всичко ще премине и си помогни – удари едно рамо на времето, за което знаеш, че лекува.

 

След най-голямата буря винаги изгрява слънце.

След най-лошото винаги следва нещо хубаво.

Отвори обятията си, за да приемеш красотата в живота си – тя е такава, защото има неща, на чиито фон да успее да изпъкне.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Грозния
преди 7 години

Добре казано :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия