Предимствата на сутрешните тренировки

2014-09-08 16:16:00
Предимствата на сутрешните тренировки
Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето хора имат проблем със ставането и се излежават в леглото възможно по-дълго време. Ако спортуваш редовно, но го правиш вечер след училище/работа или само през уикендите, когато имаш повече свободно време, трябва да промениш графиката си. Истината е, че най-хубавата тренировка е сутрешната. Сутрешните тренировки имат куп предимства, които е време да научиш:

 

Ще избегнеш навалицата във фитнеса - ако ходиш на фитнес, знаеш каква лудница е след 18.00 часа. Сутрин пак има ентусиасти, но са далеч по-малко от вечерта. А колкото по-малко хора има в залата, толкова по-бързо и ефективно ще направиш тренировката си. Ще имаш достъп до всички уреди, няма да ти се налага да чакаш някого или да се редувате и ще свършиш по-рано, отколкото като тренираш вечерно време.

 

 

Денят ти ще бъде изпълнен с енергия - сутрешната тренировка ще те тонизира достатъчно, за да имаш настроение и енергия до края на деня. Това е хубаво, защото няма да имаш нужда от допълнително количество енергия, което да си доставяш със сладки и висококалорични неща, нито ще се разсънваш с поредната доза кафе. Ще бъдеш тонизиран от сутринта до вечерта, а това определено ще ти се отрази добре.

 

Ще имаш свободно време вечерта – цял ден на работа/училище и после на тренировка и денят е към края си, а ти нямаш сили да излизаш тепърва навън. Ако обаче започнеш да тренираш сутрин, всяка вечер ще имаш достатъчно свободно време да се видиш с гаджето и/или с приятелите си.

 

Ще имаш по-здравословен сън – да, това е самата истина. В края на деня тялото ти ще бъде изморено от тренировката и всичко останало, което си правил и ще има нужда от качествена почивка, която ти искаш или не ще му осигуриш.

 

Ще гориш повече мазнини – сутрин рано тялото изгаря най-много мазнини. Сутрешните тренировки активизират метаболизма и тялото ни започва да гори калории веднага след сън, което ще ни помогне да изгорим повече калории през деня, отколкото ако тренираме вечерно време.

 

Ще се сдобиеш със здравословен режим – сутрешните тренировки определено ще ти помогнат да си изградиш здравословни навици. Ставането рано сутрин е един от тях, закуската – друг. Хората, които спортуват рано сутрин, закусват добре преди тренировка, защото знаят, че им е нужна достатъчно енергия, за да тренират качествено.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия