Четири доказани метода за това как да увеличиш влиянието си над околните

2016-08-02 17:02:00
Четири доказани метода за това как да увеличиш влиянието си над околните
Снимка: Pixabay

Дали се опитваш да продадеш нещо на някого или искаш да мотивираш друг, или просто искаш да накараш малкото ти братче да си легне рано за да те остави намира – влиянието, което имаш над околните, е от огромно значение за крайния ти успех.

 

Дори и да си властен и харизматичен, ако хората не се повлияват от това, което имаш да им кажеш, думите ти просто ще влизат през едното ухо и ще излизат през другото.

 

 

Ключът към успеха не се крие в това КАКВО казваш, а в това КАК го казваш.

 

Ето ти четири доказани съвета за това как да станеш най-запомнящият се човек в стаята:

 

Обърни внимание на езика на тялото.

 

Науката за езика на тялото е наистина впечатляваща. Отново - не е важно какво казваш, а как тялото ти го предава на събедника ти. Жестове, като например да кръстосаш ръцете си докато говориш с някого, потози начин може напълно да промениш възприятието на събеседника, относно това което чува. Ако прекалено много махаш с ръце докато говориш, изглеждаш неорганизиран и паникьосан.

 

Тайната на езика на тялото е, че трябва да си дадеш сметка какво се опитваш да кажеш и да контролираш тялото си, за да може думите и жестовете ти да имат максимален ефект.

 

Помоли за услуга.

 

Има някаква магия в това да помолиш някой за услуга, вместо да искаш от него да направи нещо. Самата молба за услуга прави искането лично, все едно да помолиш някой за помощ вместо да му нареждаш какво да прави. Дори когато става дума за нещо, което събеседнила ти трябва да свърши така или иначе – това винаги помага.

 

Сподели история.

 

Ако разкажеш история вместо просто да изреждаш сухи факти, ти даваш живот на това, което казваш и караш хората да проявят интерес. Историята е интимен начин да споделиш опита си. Например ако се опитваш да продадеш нещо на някого, вместо да го заливаш с безкраен и монотонен поток от функци и приложения, разкажи история за това как някоя от тези функции ти е помогнала в нещо, което си правил. Направи ситуацията лична и ще получиш личен отговор.

 

Не се страхувай да изглеждаш раним.

 

В повечето случаи не би внесъл личните си чувства и емоции в работата, но ще се очудиш какъв ефект можеш да постигнеш с това у хората. Точно както прост разказ има силата да принесе ситуацията на лично ниво, умението да покажеш емоциите си прави образа ти в очите на хората по-човешки. Хората се идентифицират с емоционални отговори.

 

Ако успееш да създадеш такава връзка с отсрещния, то ти ще имаш по-голям успех от някой, който се държи студено и дистанцирано.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия