Съвети за чистене

2016-04-12 17:53:00
Съвети за чистене
Снимка: freedigitalphotos.net

Може би е рядкост, но има моменти, в които тийнейджърите и младите хора също чистят. Някои родителите им ги карат да вършат нещо вкъщи и да помагат на майките си, а други са принудени да се справят сами, ако не живеят с тях. Ето няколко съвета как да се справиш с чистенето.

 

За измиване и дезинфекциране на хладилника след размразяване, използвай хладка вода с няколко лъжици оцет в нея - разтворът не само ще го почисти, но и ще унищожи микробите и ще отстрани евентуални остатъчни миризми от храни, които са съхранявани в него. Същият разтвор от оцет и вода идеално измива стъклата на прозорците, като не оставя сивкави вълни по повърхността, а ги излъсква до блясък.

 

Когато ти предстои чистене на силно замърсено място, а в момента нямаш домакински ръкавици, има един трик да запазиш поне областта под ноктите си чиста: преди да започнеш търкането, постържи с нокти върху мек тоалетен сапун така, че да остане от него под тях. След като свършиш с мръсната работа, докато си миеш ръцете, просто махни с четчица сапуна от под ноктите.

 

 

Подът ще изглежда като нов дълго време, ако два пъти в годината го полираш с ленено масло. То е нанася на тънък слой с вълнен парцал, оставя се едно денонощие е след това се излъсква до блясък с мека памучна кърпа. При редовното миене на пода е важно да не използваш гореща вода, защото след време ще стане лепкав. Битовата химия също съкращава живота на подовото покритие, затова най-добре го чисти с обикновен сапун за пране и хладка вода.

 

Ако дивана или креслото са заляти с чай или кафе, веднага покрий петното със слой паста за зъби. Остави да престои 7-10 минути и после отстрани пастата в влажна гъба. Ако след изсъхване петното все още се забелязва, може да повториш процедурата 2-3 пъти.

 

Ако приложиш горните съвети, когато чистиш вкъщи, със сигурност ще обереш овациите от родителите, пък и биха могли да ти бъдат много полезни в бъдещето. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия