Как да оправиш гафовете, които допускаш в училище/работата

2016-03-16 13:32:00
Как да оправиш гафовете, които допускаш в училище/работата
Снимка: freedigitalphotos.net

Ти си млад/а, обичаш да се наслаждаваш на живота, все още си твърде неопитен/а и понякога допускаш някои дребни гафове. Но не се притеснявай, това е нормално. Ето как да ги поправиш.

 

Предната нощ си прекалил/а с алкохола и на сутринта се явяваш почти неизтрезнял/а. Ами, какво да се прави, случва се понякога, въпросът е да не ти става навик. Вземи чаша кафе и пресни плодове и се захващай с уроците/работата. На учителите/шефовете не им е важно в какво състояние си. Ако пък предната нощ си купонясвал/а със съученици/колеги и по някое време си изгубил/а контрол, сигурно в момента се питаш какво ли е станало и дали има защо да те е срам да ги погледнеш следващия ден. Намери някой, който е бил достатъчно трезвен/честен, за да ти каже какво точно се е случило. Най-вероятно ще изтърпиш доста шеги на гърба си, но важното е да не бъдат с подигравателна нотка. На всеки се случва, важното е да сте си изкарали добре и наистина да няма нищо, от което да се чувстваш неудобно.

 

 

Облечен/а си неподходящо. В повечето случаи това е се случва при момичетата. Ако в училище имате униформа, а ти се бунтуваш срещу нея, със сигурност учителите ще ти кажат, че си облечена неподходящо. По-фатално е, когато не спазваш дрескода в работа. Не е хубаво да се бунтуваш срещу това, най-вероятно в работата няма да те карат да носиш грозни дрехи, а просто ще зададат стил на обличане и ти ще си избереш самите дрехи. Все пак ако някой път ти се случи да не си облечена както изисква случая, прави се на неразбрала и вдигни гордо главата си, но в никакъв случай не се дръж неловко. Така ще позволиш на околните да шушукат по твой адрес и ще станеш по-лесно обект на подигравки.

 

Говориш зад нечий гръб. Това като цяло не е хубаво и не важи само за училище/работа. Клюкарските изпълнения не говорят добре главно за теб. Вярно е, че всички (особено момичетата), когато се съберат в компания коментират разни неща най-вече за други лица, но всичко трябва да има граници. Никога не говори лошо за някого, всеки си знае какво прави. Или ако изказваш мнението си, по-добре да бъде в негово присъствие. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия