Какви промени да направиш, за да се чувстваш по-добре [част трета]

2016-04-06 17:30:00
Какви промени да направиш, за да се чувстваш по-добре [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Често хората си мислят, че за да се почувстват по-добре (независимо в какъв аспект), трябва да направят някакви много големи промени. Всъщност ако започнеш постепенно да правиш малки промени в ежедневието си, ще постигнеш много по-осезаем резултат. Ето какви.

 

Обядвай пълноценно. Използвай почивката си на обед не на чина/бюрото, хранейки се с поредния сандвич, направен от какви ли не материали. Излез навън и го изяжте на слънчева пейка, без да мислиш за училището/работата. Още по-добре е обаче да седнеш в близкото заведение за хранене и да обядваш топла храна, като се наслаждаваш на момента. Хапни супа, салата, съдържаща витамини и нещо, което е малко по-качествено и не толкова калорично колкото сандвича от всеки ден. Може дори да се срещнеш с повече приятели, за да обсъдиш вечерта или уикенда. Обядът е време за почивка и събиране на сили за следващия учебен/работен рунд, използвай го умно.

 

 

Освободи се от ненужните неща. Вероятно в огромната си дамска чанта имаш хиляди ненужни неща – бележки, празни флакони от дезодорант, непишещи химикалки и какво ли още не. Ако седнеш за 15 минути и изхвърлиш тези неща, които задръстват чантата ти, ще почистиш и мозъка си от ненужната информация. Колкото и да се учудваш, това е фактор и влияе на аурата ти. А и ще се убедиш колко хартиен товар си мъкнала напълно излишно.

 

Всичко на мястото си. Често затрупваш масичката или шкафчето с всичко (дори понякога в шкафчето буташ някаква опаковка, която се мързи да станеш и изхвърлиш в боклука). Там хвърляш ключове, телефони, пликове, чанти и после губиш време да ровиш кое къде е. Определи място за всяка дребна вещ, която ти трябва всеки ден, така ще закъсняваш и по-малко, защото няма да губиш време да търсиш.

 

Опознай квартала си. Хората, които нямат компания от квартала, обикновено не се заседяват там и излизат там само за да отидат на друго място. И накрая се оказва, че не познават мястото, на което живеят. Посети заведение, в което си бил/а преди. Спри се и се порадвай на красива гледка минута повече, за да избягаш от рутината. Потопи се в околността и мини още по-нататък, после още по-далеч и така ще свикнеш да ходиш, вместо да не слизаш от превозното средство, с което се движиш.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия