Идеи за декорация на дома според зодията [част втора]

2016-02-22 12:29:00
Идеи за декорация на дома според зодията [част втора]
Снимка: iStock

Цветовете оказват голямо влияние върху нас и нашето настроение. Ако искаш да си в максимален синхрон със себе си, виж как да декорираш дома си според зодията, която си: 

 

Везни – ти си дипломатична и сдържана личност, която обича от време на време на показва своите артистични заложби. Цениш изкуството, хармонията и красотата. Имаш много силна интуиция, затова трябва по-често да ѝ се доверяваш. Ще се чувстваш по-добре у дома, ако имаш навсякъде сувенири от екзотични кътчета на Земята, които ще придадат дълбочина и комплексност. Хубаво е да си имаш кътче вкъщи, което да е само твое.

 

 

Скорпион – ти си изключително страстна личност, въпреки че на пръв поглед изглеждаш като човек, лишен от чувства. Когато се ядосаш ставаш страховит противник, затова се опитай да владееш емоциите си по-добре. Може да пренасочиш енергията си към декорирането у дома – използвай силни цветове, дръзки шарки и акценти. Кани от време на време гости, за да споделиш и с тях своето изобилие. Хубаво е да имаш бели декоративни елементи, които да дадат хубав фон на цялата драма, а меките светлини, разпръснати из стаята, ще потушат блясъка.

 

Стрелец – ти си енергичен и амбициозен човек. Обичаш предизвикателствата и често опитваш нови неща. Свободата е нещо, без което не можеш да живееш. Пренеси любовта към природа в дома си. Избери елементи, които са едновременно функционални и красиви. Те могат да бъдат и декоративни, ако домът ти е изчистен и минималистичен.

 

Козирог – ти си човек с амбиции и определено знаеш как да постигаш целите, които си си поставил. Домът ти ще стане по-приятен, ако въведеш земни цветове в текстурата му като естествени черги, селски декор, желязо, тъмно зелено и кафяво. Може да добавиш и малко цвят и комплексност с ръчно изработени текстилни изделия и артефакти от Мексико и Индия. Само внимавай да не прекалиш със средновековния вид.

 

Водолей – обичаш да правиш нещата по свой начин и често имаш оригинални идеи, които са изцяло твои. Спокойно може да въведеш у дома си независимост и признателност към дизайна. Нека апартаментът ти бъде светъл, ярък и ефирен. В никакъв случай не бива да пренебрегваш значението на топлината у дома. Въведи нотки топли и ярки цветове, както и мек текстил, за да въведеш баланс в хладния ти освежаващ дом.

 

Риби – ти си интуитивна личност с богата въображение, което си пада по романтиката. Често се движиш по течението, затова е добре домът ти да бъде твое убежище. Спокойно може да трупаш различни десени, текстури и цветове. Със сигурност ще намериш хубави неща на битпазарите и разпродажбите. Когато имаш гости, може да разказваш историите на най-интересните ти придобивки, защото умееш да го правиш по наистина увлекателен начин.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия