Къде да подредиш книгите си

2016-03-19 17:40:00
Къде да подредиш книгите си
Снимка: freedigitalphotos.net

В повечето домове има домашна библиотека (това скоро време ще бъде рядко срещано явление предвид модерните технологии, които ни завладяват), но мястото не винаги стига за подреждането на книгите. Ет о как да разположиш книгите в дома си, така че те да не заемат излишно място, да са постъпки и красиво подредени.

 

Подреждане по цвят. Представи си: най-горе червените томове, после жълти, следват зелени и най-долу – сини. Изглежда доста симпатично, но всъщност е много непрактично. Удобно е само с за хора, които доста добре познават собствената си колекция от книги и освен това имат добра зрителна памет.

 

Ако нямаш място. Потърси къде в помещенията има резервни пространства – например между шкафа и стената или над шкафа, в пространството под тавана. Там можеш да побереш доста книги. Другият вариант е да използваш стари чекмеджета от бюро или друг шкаф и да ги превърнеш в минибиблиотечки под леглото, като е добре да ги покриваш с найлон, за да не се прашат. Другото добро място е коридорът: може би там нямаш място за гардероб, но пък да е достатъчно за тънка библиотечка с книги. Огледай, измери и си осигури практичен коридор със стени, обсипани с книги.

 

 

Трансформиращите се рафтове, които се крепят на метални улеи с много възможности за разместване на нивата, са доста удобни – така при нужда можеш да променяш височината на рафтовете и да побираш всякакви формати книги.

 

Разбира се, книгите могат да се превърнат в нещо като арт пано на стената ти: можеш да заложиш на малки цветни дървени или пластмасови рафтчета, или да оформиш по-интересна конструкция от извити метални рафтове. Всичко опира до въображението и възможностите да реализираш замисленото.

 

Ако имаш детски книжки, които не искаш да изхвърляш, можеш да направиш специално нещо като детска кутия за тази цел. Може да вземеш малка декоративна детска количка и вътре да поставиш книжките, ще бъде доста красиво. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия