Какви промени да направиш, за да се чувстваш по-добре [част втора]

2016-04-02 14:37:00
Какви промени да направиш, за да се чувстваш по-добре [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Често хората си мислят, че за да се почувстват по-добре (независимо в какъв аспект), трябва да направят някакви много големи промени. Всъщност ако започнеш постепенно да правиш малки промени в ежедневието си, ще постигнеш много по-осезаем резултат. Ето какви.

 

Пий вода. За жизнените процеси е много важно организмът да е добре хидратиран. Най-евтиният и сигурен начин да предотвратиш обезводняването на тялото е да пиеш вода от чешмата, въпреки че ние препоръчваме да консумираш главно минерална вода. Опитай да замениш плодовите сокове и газираните безалкохолни напитки с вода. Ако ти се струва еднообразно, просто добави естествени ароматизатори като лимонов или портокалов фреш (може от всякакви плодове).

 

 

Хапвай здравословна закуска. Не е нужно да споменаваме, че закуската е най-съществената част от храната за деня. Така ще се заредиш от сутринта с полезни хранителни вещества, които ще те държат бодър/а през деня. Може да добавиш към обичайната си печена филийка вместо масло резен авокадо, да сипеш портокалов фреш в овесената каша вместо прясно мляко (за разнообразие или за повече витамини), избери варени яйца вместо пържени, пресен плод вместо парче кекс. Важното при всяко хранене е да му се наслаждаваш, затова експериментирай с различни варианти и открий какво точно ти харесва за закуска.

 

Събуди мускулите си. Ако не ги използваш, скоро ще ги загубиш и ще се оплакваш, че си се отпуснал/а прекалено. Ако крайно не ти се занимава със спорт или си притиснат/а от времето, прави упражнението да си гълташ и отпускаш ритмично корема, да свиваш и разпускаш мускулите на седалището, бедрата и прасците. Все пак е нещо и няма да е пълно обездвижване.

 

Движи се редовно. Забрави за асансьора, качвай се по стълбите пеша (за начало качи два-три етажа, ако не можеш всички наведнъж). Когато напреднеш, може да пробваш да прескачаш по едно стъпало. Ако пътуваш с градския транспорт всеки ден, слизай една-две спирки по-рано и минавай разстоянието до училище/университета/офиса пеша. Разхождай се след вечеря, излизай сред природата през почивните си дни. Но най-доброто решение е да се запишеш на някое спортно занимание.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия