Стив Джобс, който през 2011 година загуби битката с рака, е личност, която вдъхновява много хора по света. За мнозина той е олицетворение на Apple, човек, който се трудеше неуморно над своите визии и мечти и успя да превърне компанията в една невероятна реалност. Виж 10 от неговите най-велики цитата за успеха:

 

„Почти всичко – всички външни очаквания, цялата гордост, целият страх на притеснението от провала, тези неща просто избледняват пред лицето на смъртта, оставяйки само това, което е наистина важно. Да помниш, че ще умреш е най-добрият начин, който знам да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш нещо за губене. Вече си беззащитен. Няма причина да не следваш сърцето си.”

 

„Какво предпочиташ – да прекараш остатъка от живота си, продавайки подсладена вода, или да имаш възможност да промениш света?”

 

„Бъдете критерий за качество. Някои хора не са привикнали към среда, където отличните постижения се очакват.”

 

„Хората, работещи със страст, могат да променят света към по-добро”. „Мечтай повече! Това е прекрасен съвет! Да откриваме гениалността в нашата лудост, да вярваме в себе си, да защитаваме вижданията си, да бъдем постоянни и целенасочени в постигането на мечтите си. Нека позволим на мечтите ни да се сбъднат!”

 

„Не познавам друг човек, освен самия себе си, който е губил повече от четвърт милиард за година. Определено изгражда характера.”

 

„Гордея се също толкова с това, което не правим, колкото и с онова, което правим.”

 

„Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в капана на догмите, които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искате да станете. Всичко друго е второстепенно…”

 

„Убеден съм, че горе-долу половината от онова, което различава успешните предприемачи от неуспешните, е чистото постоянство.”

 

„Мисля, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, след това трябва да направиш нещо друго прекрасно, не да се спираш на него прекалено дълго. Просто разбери кое е следващото.”

 


 

Автор: Ралица Солакова