Как да отвориш шампанско

2016-03-17 19:10:00
Как да отвориш шампанско
Снимка: freedigitalphotos.net

На жените винаги им е много трудно да отварят бутилки с алкохол, който не са затворени просто с капачка. Шампанското е едно от тези напитки, които затруднява най-много представителките на нежния пол. Ето кратка инструкция как следващия път, когато на партито се пие шампанско, да впечатлиш всичко с уменията си да го отвориш.

 

Първо. Изстуди бутилката за 45 минути в хладилника или за 15 минути в купа лед. Студеното шампанско не е толкова избухливо колкото бутилката със стайна температура, така че има по-малък риск пяната да прелее. След това постави шишето на масата и махни опаковката.

 

Второ. Хвани гърлото на бутилката с лявата си ръка като придържаш с палец тапата. С дяната ръка завърти и дръпни металната решетка отгоре. Увий кухненска кърпа около върха на шишето, за да хванеш тапата, ако случайно реши да изхвърчи ненадейно.

 

 

Задръж запушалката, покрита от кърпата, с едната си ръка и хвани основата на шампанското с другата. Завърти няколко пъти бутилката в двете посоки (с по четвърт оборота на всяка страна). Скоро тапата ще излезе без проблеми. Наздраве!

 

Ами ако трябва да отидеш сама на партито, какво да правиш? Сигурно се чувстваш леко нервна, когато се налага сама да отидеш на купон. За твой късмет съществува лесен и ефикасен начин, който ще повиши самочувствието ти. Вместо да се чудиш какво ли си мислят другите за теб и да ти бъде неловко, насочи тази енергия навън. Ще се почувстваш по-спокойна, ако завържеш интересен разговор или се запознаеш с нови хора. Може преди това да пийнеш малко, алкохолът ще те накара да се отпуснеш и почувстваш по-уверена. Ще се освободиш от онова неприятно неудобство, което изпитваш сред непознати хора и ще бъдеш готова да се запознаеш новите. Плюс това всеки, когато види младо и хубаво момиче като теб се опитва да го заговори, за да си прекарате хубаво на партито. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия