Как да имаш постоянно усмивка на лицето си [част втора]

2016-01-25 19:37:00
Как да имаш постоянно усмивка на лицето си [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Да, знаем, че имаш натоварено ежедневие и покрай него понякога забравяш да отпускаш душата и да се забавляваш. Но най-щастливи са хората, които обичат живота и умеят да му се наслаждават, въпреки ангажиментите си. Това са тези хора, които умеят да изпитват удоволствие от всичко, с което се занимават, отдават се със страст на това което правят и на близките си, доволни са, че могат да опитат още нещо от многообразието и пъстротата на живота. Накратко, знаят как да живеят.

 

Намери приложение на сетивата си. Удоволствията, които могат да ти доставят сетивата, са една от главните наслади на живота. Аромат, вкус, звук или гледка може да възбуди приятни емоции или да припомни сладки спомени. За жалост, в забързания си делник често пропускаш тези моменти, а те се случват наистина внезапно и отминават бързо. Опитай се да не се разсейваш с околните обстоятелства и да не позволяваш те да притапят сетивата ти, а се съсредоточи върху едно нещо – така ще можеш да усетиш конкретен аромат, вкус, звук или гледка. Изостриш ли сетивата си, ще се наслаждаваш много повече на живота.

 

 

Не убивай купона. Когато става въпрос за радостно усещане, умението да не мислиш негативно е толкова важно, колкото и да мислиш положително. При описване на приятно преживяване с често вмъкване на негативни/колебливи коментари, ти всъщност съкращаваш времето, през което изпитваш радостта от случката. Затова просто се наслаждавай на момента и избягвай да се отклоняваш с размисли какво би било, ако се беше случило нещо друго, с което вероятно би трябвало да се занимаваш по това време.         

 

Не забравяй, че времето е фактор. Времето лети много бързо, затова се наслаждавай на момента, както и на миналите и бъдещи преживявания. Можеш да си припомниш радостна случка и да се почувстваш щастлив/а отново, може да се потопиш в мисли в очакване на весело преживяване и така да се порадваш предварително.

 

Хвали себе си. Разбира се, не прекалено, но няма нищо лошо в това да се поздравиш за нещо хубаво, което си направил/а. Това води до трупането на положителни емоции и усвояване на умението да се радваш на живота, да имаш самочувствие и т.н.


Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия