Защо успяваш повече, когато не се държиш зле

2016-01-17 16:24:00
Защо успяваш повече, когато не се държиш зле
Снимка: freedigitalphotos.net

Много хора смятат, че тези, които се държат зле постигат по-голям успех, защото си създават повече уважение спрямо другите. Това може да е вярно, но не означава, че непременно човекът, който се държи зле е лош. В повечето случаи е защитна реакция, за да не бъде наранен по някакъв начин.

 

Например, когато попаднеш в помещение с непознати е нормално да се почувстваш напрегнат/а. Питаш се дали си достатъчно интересен/а, чудиш се какво впечатление ще създадеш, дали хората няма да бъдат лицемерни спрямо теб, или пък да ти се подиграват. Всъщност има един начин, с който да забравиш всички тези грижи – отклони вниманието от себе си и го насочи към околните. Ще видиш как тогава всичко се променя и нещата ще се случат от само себе си, без страх. От друга страна пък ще накараш хората около теб да се почувстват значими, интересни и привлекателни. Така ще успееш много повече, отколкото когато се държиш зле. Когато оказваш позитивна подкрепа, хората те запомнят и после връщат добрината ти. Така ще спечелиш много повече. Това е полезно и за социалния ти живот – хората те търсят и канят на събития, ако някога си ги накарал/а да си чувстват добре или те харесват. Направеното добре освен че радва другия, те кара и теб да се чувстваш по-добре. Не случайно хората казват, че тези, които правят добрина на някой друг, всъщност правят добро на себе си.

 

 

Поради това, че непрекъснато си под голямо напрежение да постигаш резултати, често пъти изпадаш в житейска криза още в средата на 20-те си години. Това потиква към лошо държание. Не забравяй да разчиташ преди всичко на любовта, защото тя всъщност крепи. Истината е, че хората, които се държат зле обикновено са нещастни. Никой щастлив не би се държал зле, защото няма причина. Неудовлетворените и тези, на които им липсва любов са „лошите”. Затова на преден план трябва да бъде личното ти щастие, за да може да имаш стимул да вървиш напред.

 

Преди всичко бъди истински/а. Фалшивото държание веднага се разпознава и обикновено ти се връща. Вместо да те възприемат като оценяващ/а и подкрепящ/а, ще оставиш впечатление на неискрен/а и лицемерен/а. Затова винаги трябва да си искрен/а в това, което казваш, най-вече заради себе си и да ти е леко на теб.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия