Как да избереш подарък, без да се стресираш

2015-12-18 23:47:00
Как да избереш подарък, без да се стресираш
Снимка: freedigitalphotos.net

Обикновено, когато хората избират подаръци се стресират. Една от причините е, че поради напрегнатото си ежедневие винаги време за пазаруване им остава деня преди Коледа. Друга е, че не знаят какво да купят на близките си. А и понякога липсата на средства също си казва думата. Ние ще ти дадем няколко съвета, които да те освободят от този стрес.

 

Подходи по различен начин в избора. Вместо да изпадаш в ужас от мисълта как да намериш пари за всички подаръци, които трябва да купиш или да се стресираш от малко оставащото време, приложи нов подход. Направи списък, помисли или разпитай хората какво искат (така ще си спестиш много нерви), направи план в кои магазини точно да влезеш (за да не си загубиш времето, лутайки се и да си харесаш още нещо, което не можеш да си позволиш) и действай.

 

 

Обсъди с приятелите си. Стресът е голям, когато всяка година по това време си разменяш подаръци с приятелите. Особено ако имаш много такива. Най-вероятно не само ти имаш горе изброените проблеми. Поговори с тях и се освободете взаимно от задължението да си разменяте подаръци. По-важното е да се виждате често и да се забавлявате. Има много по-важни неща от материалните подаръци.

 

Вместо да купуваш подарък за някого, зарадвай го с покана за театър, кино, ресторант. Така всички ще са доволни и ще си спестите взаимно досадата от поднасянето на неподходящи предмети, които никога няма да използвате.

 

Не залагай на цената. Скъпите вещи не винаги са най-важното. Те радват само децата. Всъщност колкото по-голям ставаш, толкова повече нуждата от материални подаръци става по-незначителна. Хората преди всички се нуждаят от любов, топлина, приятелство, взаимност. Това топли душите им и е най-големият подарък. По-добре избери нещо, което обогатява духовно.

 

Не искай да бъдеш перфектен/а. В крайна сметка най-важното е да си починеш, да се наспиш и да усетиш празнична атмосфера, а не да се суетиш постоянно дали всичко е перфектно в организацията за празненствата. Единственото от значение е да има настроение и уют, а те се създават с приятна компания.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия