Коледно парти със съучениците

2015-12-14 17:05:00
Коледно парти със съучениците
Снимка: freedigitalphotos.net

Почти всеки клас си организира коледно парти преди ваканцията. Много ученици обаче не одобряват тази идея, защото във всеки колектив има неразбирателства. Да, обаче коледното парти от училище има своите плюсове и минуси. Ето кои са те.

 

Партито е чудесна възможност за сближаване. В училище се създават едни от най-добрите и трайни приятелства, както и стойностни и хармонични връзки. С тези хора прекарваш всекидневно повече от половин ден все пак. Тези мероприятия целят да си прекараш хубаво, а може и да се сближиш с някои от хората, с които не си говорил/а толкова. Ще бъде хубаво. Минусът на това парти за теб е, когато наистина е насила и си приел/а само за да не се цепиш от колектива. Има хора, които наистина не могат да завържат разговор със съучениците си и не си пасват. Ако ти си един от тях, по-добре изобщо не ходи. Ще бъде истинско мъчение.

 

 

Хората са различни в час и по време на парти. Съвместното празнуване позволява формалните отношения да добият по-близки измерения – хората се отпускат, започвате да се сближавате все повече. Ще видиш, че след този купон отношенията ви ще станат по-топли и ще си бъдете по-близки, ще ходиш с нетърпение на училище, за да се забавлявате. Минусът на това да си станеш особено близък с някой, който виждаш всеки ден е, че после ако се скарате (особено ако е любовна връзка), след това ще всекидневното ви виждане ще бъде особено болезнено. Също така останалите ще знаят слабите ти места.

 

По време на празници хората се държат по-естествено. Постоянните преструвки са уморителни и почти невъзможни. Трябва да бъдеш естествен/а и ще намериш правилните другари. Празниците дават възможност да се отпуснеш и да се покажеш в истинската ти светлина, така ще се чувстваш по-добре. Минусът е, че е трудно да се държиш естествено, когато знаеш, че има някой, с който не се разбираш добре. Това увеличава възможността за конфликт впоследствие. Затова неестественото поведение е донякъде защитна реакция към недоброжелателите.

 

Колкото и минуси да има партито със съучениците, си заслужава то да се случи. Все пак всяко нещо в живота има и отрицателни неща, но това не означава, че трябва да се лишаваш от хубавите. Ще видиш, че ще си изкараш супер и след това класът ще бъде по-сплотен.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия