Защо да не се отказваш от семейната почивка

2015-08-17 17:45:00
Защо да не се отказваш от семейната почивка
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки тийнейджър иска да е самостоятелен, да има много щури купони, да не се обяснява на родителите си и да живее безгрижно. Това е възможно, когато станеш пълнолетен или малко преди това. В един момент родителите ти виждат, че си пораснал/а и ти дават повече свобода. Затова започваш да отказваш семейните почивки и ходиш само с приятелите си на море, планина или други места. Защо да не отказваш семейната почивка?

 

Родителите ти биха се радвали, ако изявиш желание и отидеш с тях на море, на село или на басейн. Няма да се почувстват добре, ако им покажеш с досада, че вече са ти скучни, че са стари или досадни. Със сигурност те нямат много време за теб, защото работят или пътуват често. Сега е времето да им покажеш, че ти липсват, че ти е хубаво с тях и че можете да правите много неща заедно.

 

 

Имаш цялото лято за себе си. Не забравяй, че сега е времето, в което ще си най-свободен/на и без ангажименти. Имаш цялото лято, за да се забавляваш, да прекараш времето си с любимите хора и да си направиш куп готини снимки. Нищо няма да загубиш ако посветиш една седмица на родителите си. Още по-забавно е, ако имаш брат или сестра. Така няма да скучаете, а ако те дразни, че той/тя е малък/ка, се замисли, че това ще е един от най-яките детски спомени, които той/тя ще има.

 

Още една възможност за почивка. Вероятно ще имаш възможност да отидеш на почивка и с приятелите си, където да се забавляваш много. Не отказвай още едно море или посещение на друга гореща дестинация. Ще имаш възможност да събереш нови сили за последващите дни на училище и учене на уроци.

 

С тях наистина ще бъде почивка. Искало ли ти се е да си починеш от почивката? Когато отидеш с приятелите си някъде, никога не си почивате. Правите всякакви щуротии, лягате си по изгрев слънце, спите на плажа, прекарвате цял ден край морето, вечер отивате в дискотеката. За няколко денонощия ти се събират едва 10 часа сън, но това изобщо не ти пречи. Едва, когато се прибереш в града, осъзнаваш, че имаш нужда от ден-два, за да си починеш и да се наспиш. Ако отидеш на почивка с родителите си, ще можеш да релаксираш. Ще се наспиваш, няма да има шумни компании и купони до зори, но и това си има своя чар. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия