Защо е добра идея да си намериш лятна работа

2015-06-28 15:58:00
Защо е добра идея да си намериш лятна работа
Снимка: iStock

Ваканцията дойде и вече си мислиш за почивки, пътувания и свободно време, прекарано с любимите хора. Ваканциите са любимото време от годината на всеки ученик, защото не се става рано и ги няма досадните домашни. Проблемът е, че повечето тийнове губят цялото си свободно време. Те не правят нищо смислено, мързелуват по цял ден. Затова някои тийнейджъри избират да работят през лятото. Сезонната работа има много плюсове, кои са те?

 

 

Изкарваш си собствени пари. Сигурно искаш да направиш нещо, за което си мечтаеш от много време, например да скочиш с бънджи. Но родителите ти не искат да ти дадат пари за това и са категорични. Лятната работа ти дава възможност да си изкараш пари, които ти сам да решиш как да похарчиш и за какво. Това е начинът да видиш, че парите не се изкарват лесно и да започнеш да ги оценяваш повече. Само така ще оцениш това, което родителите ти правят за теб.

 

Ще се научиш да мислиш, преди да харчиш. Вероятно родителите ти дават пари, които никога не ти стигат. Винаги има нещо, което искаш да си купиш или място, което искаш да посетиш, но нямаш финансови средства. Ще видиш колко по-спестовен ще станеш, като започнеш да работиш. Тогава ще спреш да разхищаваш и ще помислиш как да се оправяш с определен бюджет.

 

Ще срещнеш много нови приятели. Работата ще те срещне с много нови хора, а това е прекрасно. Струва си да започнеш сезонна работа не само заради заплащането, а заради самото преживяване. Ще си намериш нови приятели, с които да щурееш и с които да се забавляваш на макс.

 

Ще се научиш на дисциплина. Училището уж учи на дисциплина, но реално винаги можеш да пропуснеш един ден или да се успиш. Това няма да има особени последствия. Но работата може да те научи на дисциплина, защото знаеш, че няма как да пропуснеш ден, а ако закъснееш ще има последствия.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия