Как да поддържаш социалния си живот, когато работиш от вкъщи

2015-07-13 20:01:00
Как да поддържаш социалния си живот, когато работиш от вкъщи
Снимка: freedigitalphotos.net

Много тийнейджъри избират да работят още от тази ранна възраст. В това няма нищо лошо, защото така се обогатяваш, учиш се да цениш парите и се развиваш професионално. В последно време с навлизането на интернет и високите технологии, стана възможна и работата от вкъщи. Тя си има предимства, но един от минусите е, че по цял ден си затворен вкъщи. Така постепенно ограничаваш социалните си контакти, не се срещаш с нови хора, дори не познаваш добре колегите си. Как да поддържаш социалния си живот, ако работиш от вкъщи?

 

Посещавай тийм билдингите. Тези срещи се организират от работодателите, за да се сплоти екипа. В повечето случаи се излиза на заведение или се посещава някакво място. Тези срещи са забавни и интересни, защото опознаваш колегите си и се сприятеляваш с тях. Ясно е, че няма как да харесваш всички свои колеги, но опитай да намериш приятели, с които да поддържаш контакт и извън работата.

 

 

Следи събитията в интернет. Социалните мрежи ти дават възможността да научаваш за нови събития в твоя град. През лятото има много приятни и интересни фестивали, изложби, концерти и други ивенти, които да посетиш. Дори никой от приятелите ти да не се съгласи, винаги можеш да си намериш компания чрез социалната мрежа.

 

Излизай със съучениците/състудентите ти. Не пренебрегвай старите познати и излизай и с тях. Дори те да не работят и да имат много свободно време, можеш да се свържеш с тях и да излизате по-често. Така ще поддържате връзка, а може да останете приятели дори за цял живот. С тях можете да посетите публична лекция или друго подобно събитие.

 

Уговори си редовни срещи с близките си приятели и семейството. Това, че работиш, не означава, че ще се затвориш вкъщи и няма да излизаш. След работно време можеш спокойно да се срещаш със старите си приятели и със семейството си. Просто е хубаво да си по-организиран и да планираш времето си, за да ти стига за всичко. Когато работиш от вкъщи, можеш да обядваш със семейството си например.

 

Работи на публични места. Хубавото на дистанционната работа е, че можеш да я вършиш от всяко място. Това означава, че не е нужно да се затваряш вкъщи. Можеш да отидеш в някое приятно заведение или в парка. Така ще можеш да срещнеш нови хора и да прекараш поне малко време навън.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия