Офис дрескод за лятото. Как да се облечем?

2015-06-17 13:01:00
Офис дрескод за лятото. Как да се облечем?
Снимка: freedigitalphotos.net

Много тийнейджъри решават да потърсят работа през ваканцията. Това е чудесна идея да се позабавляваш, да си изкараш пари и да срещнеш нови приятели. Определено по този начин ще добиеш и опит, който ще ти е нужен в бъдеще. Опитът не е само професионален, той е свързан и с общуването и поведението на работното място. Едно от най-важните неща е дрескодът. Как да се обличаш на работното място? С идването на лятото и непоносимите жеги ни се иска да се отървем от дългите панталони, затворените обувки и строгите ризи. Но до къде може да се отпуснем в дрескода?

 

 

Не се разголвай прекалено. Това е съвет и към двата пола. Разбира се, че момичетата са по-склонни да показват прелести, в сравнение с момчетата. Полите и роклите са добра идея за летните жеги, защото могат да те спасят от прегряване. Но проблемът е в дължината. Нека роклята/полата бъде до коляното или под него, но не и твърде къса. Големите деколтета изобщо не се толерират, нито тънките презрамки. Ако избираш рокля, с която да ходиш на работа, можеш да си набавиш такава без голямо деколте и без ръкави или с много широки презрамки. Късите панталони не се препоръчват.

 

При момчетата важи същото за панталоните – нека не са къси. Ризите с къс ръкав са добро решение, но не и ако са твърде модерни. Избери нещо стилно, което не прилича на покривка за маса и не е прекалено екстравагантно.

 

Тъканите и цветовете имат значение. Нека забравим за всичко прозрачно. Има материи, които са летливи и феерични, но не са прозрачни. Те са идеални за блузи и рокли. Дамите могат да експериментират повече с цветовете, момчетата не бива да прекаляват с много искрящи цветове.

 

Обувките. Спортните обувки са решение, но не бива да ходиш на работа с маратонки, например такива за тичане. Кожените обувки също са вариант, особено за мъжете. Дамите могат да изберат сандали, но не прекалено отворени и с много орнаменти. Токът трябва да е средно висок или никакъв, ултра високите токове не са подходящи, нито удобни в жегите.

 

Придай завършен вид. След като се облечеш, погледни се в огледалото. Помисли какви аксесоари можеш да добавиш. Това важи и за двата пола. Може да бъде часовник, пръстен или колие. Дамите могат да се възползват от лек и фееричен шал.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия