ЗА и ПРОТИВ онлайн курсовете

2015-05-26 14:46:00
ЗА и ПРОТИВ онлайн курсовете
Снимка: Dreamstime

В днешно време човек може да прави много неща в интернет – да общува с познати и непознати, да пазарува, да гледа филми, да слуша музика, да се забавлява и т.н. Но освен неща, които обичаме да правим в свободното си време, ние можем и да учим. В последно време заради забързания начин на живот, който водим, все повече хора предпочитат да заложат на онлайн курсовете. Повечето такива курсове са свързани с изучаването на нов език. Виж кои са плюсовете и минусите на онлайн курсовете:

 

Плюсове – онлайн курсовете имат две огромни предимства – спестяват време и пари! Седиш си вкъщи - няма нужда да губиш време, за да стигнеш до някъде, няма нужда да даваш пари за гориво или за градски транспорт и няма нужда да се съобразяваш с метеорологичните условия навън.

 

 

Когато се запишеш на онлайн курс по чужд език, ти получаваш достъп до сайта и всички материали, които са качени в него, като това включва множество упражнения и тестове. От теб зависи колко време ще отделяш на уроците и колко бързо ще напредваш. Много е важно да имаш самодисциплина, защото ще трябва сам да пишеш домашните си, а не защото ти ги е дал преподавателят и ти е неудобно да отидеш без домашно.

 

Обикновено връзката става през skype. По този начин имаш възможност да говориш и да задаваш въпроси на преподавателя си, както и да общуваш с други курсисти. Все пак, за да научиш добре чужд език, трябва да го практикуваш редовно, само с четене и правене на упражнения няма да стане. Хубавото е, че когато се упражняваш по този начин и сгрешиш, никой няма да види, че си се притеснил и изчервил.

 

Минуси - те сякаш са доста по-малко от плюсовете. Като за начало ти е нужен бърз интернет, за да нямаш проблеми със сайта и комуникацията по skype. Ако компютърът ти е прекалено стар и/или интернетът ти е бавен, урокът ти може да пропадне и да не успееш да научиш нищо.

 

Както вече споменахме при такъв вид уроци е нужна желязно самодисциплина. Ако не си мотивиран човек и си отвикнал да учиш, онлайн курсовете не са за теб. На теб ти трябва учител, при когото да ходиш и който да проверява домашните ти.

 

Ако обаче смяташ, че ще се справиш и ти е удобно да учиш у дома, запиши се на някакъв курс и научи нещо ново! :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия