Как да извадиш на показ по-добрата си страна [част първа]

2015-03-09 20:01:00
Как да извадиш на показ по-добрата си страна [част първа]
Снимка: freeimages.com

Всеки човек има добра и лоша страна. Няма хора, които да са само позитивни или само негативни, всеки един човек е букет от качества и недостатъци. Най-важното е да се усъвършенстваме и да се развиваме. Затова е важно да се опитваш да показваш качествата си и да се фокусираш върху тях. Как да покажеш по-добрата си страна?

 

Оцени настоящето. Помисли си за няколко неща в живота ти, които смяташ за важни. Вероятно това са семейството и приятелите ти, съучениците/колегите и се сети за още няколко неща, които те правят истински щастлив човек. Никога не забравяй този списък с любими същества, защото постоянно трябва да оценяваш това, което имаш.

 

Подобри бъдещето. За да се развиваш, трябва да се стремиш към по-добро бъдеще. Важно е с всеки ден да живееш малко по-добре и да си малко по-щастлив от вчера. Помисли си какво искаш да промениш в себе си и в живота си и се старай всеки ден да правиш нещо, което да те доближи до целта.

 

Приеми околните. Спри да съдиш хората, защото това не ти носи нищо градивно. Опитай се да приемеш останалите такива, каквито са. Не съди хората по опаковката, а се опитвай да ги опознаеш, а след това да ги определяш. Чак тогава можеш да решиш дали един човек ти допада, или не. За всеки има място под слънцето, затова спри да съдиш и се усмихвай повече.

 

Чувствай се комфортно в кожата си. За да си щастлив/а и да покажеш най-доброто от себе си, трябва да се чувстваш на място в кожата си. Ако не харесваш нещо в тялото си, промени го. Искаш да свалиш килограми? Време е да отслабнеш, започвай да тренираш, така ще натрупаш самочувствие и ще изваеш красиво тяло. Промени външния си вид или просто се приеми такъв, какъвто си.

 

Позволи си да се проваляш. Някои хора не могат да приемат неуспехите си. Те не знаят как да губят и не могат да преживеят, ако не сполучат в дадено нещо. Това е голям проблем, защото и неуспехът учи. Ако не си успял в нещо, вероятно животът иска да ти покаже, че не си готов на новата стъпка или си избрал грешния подход. Опитай се да научиш урока си, а не да се самонаказваш, защото си претърпял неуспех.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия