Как да бъдем забавни, когато сме в компания

2014-12-31 14:04:00
Как да бъдем забавни, когато сме в компания
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога е много по-лесно да спечелим симпатиите на хората, отколкото си мислите. Изобщо не си мислете, че хората, които са харесвани и усмихнати, полагат огромно усилие. Истината е, че е лесно да правите добро впечатление и да сте забавни, но просто ви трябват няколко съвета.

 

Мислете позитивно. Позитивното мислене ви прави по-привлекателни и създава усещане за доброта. Позитивизмът може да ви донесе повече, отколкото предполагате. Той няма как да ви навреди, затова бъдете позитивни през повечето време. Никой не харесва нацупени хора.

 

Смейте се. Когато сте в компания, хората лесно ще запомнят смеха ви. Има хора, които се смеят по доста неприятен начин. Важното е да се смеете и смехът ви да бъде приятен за околните. Ако искате да бъдете харесвани, трябва да оставите впечатление у хората, че сте забавни.

 

Компанията също е важна. Не очаквайте, че някой ще оцени чувството ви за хумор, ако той самият е скучен. В компания, в която няма много приказки и смях, просто не мислете, че е толкова лесно да се впишете. Избирайте да общувате с по-отворени хора, които са готови да ви приемат и обичат да се смеят и да се забавляват.

 

Увереност. Да бъдете уверени е нещо много лесно. За да сте забавни, трябва да сте уверени и да знаете, че това, което казвате е на място. Един неуместен майтап може да ви коства дори приятелството с останалите. Затова ви е нужна увереност, за да не се чудите кога какво е добре да кажете.

 

Четете вицове и всякакви забавни неща. В интернет има дори и сайтове за вицове, в които могат да се намерят много оригинални попадения. Не бива да заучавате всеки виц и да се опитвате да го възпроизвеждате пред приятелите си. Това е по-скоро скучно, а и повечето интересни вицове са известни. Затова просто се опитвайте да мислите по този начин, а не да зубрите готови шеги.

 

Поработете върху интонацията. Понякога гласът или поведението на човек може да убие и най-готината смешка. Затова внимавайте как говорите, усмихвайте се, старайте се да показвате, че това е шега, а не говорите сериозно.

 

Не използвайте чужди шеги. Има хора, които са много оригинални и постоянно измислят нови смешки. Ако не сте от тези хора, по-добре не се опитвайте да оригиналничите, защото в чуждите очи изглежда смешно. Освен това недейте да крадете чужди шеги, защото вероятно от вашата уста няма да звучат толкова смешно. Бъдете оригинални по свой начин.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
justabelieber
преди 9 години

не мисля че е много полесна ноне е чактолкова гадна:)

dimitar.,
преди 9 години

тази статия е дъното


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия