Кога е време да сложим край на едно приятелство

2014-12-04 18:31:00
Кога е време да сложим край на едно приятелство
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек има нужда от истински приятели. Животът ни не би бил същият, ако нямахме близки хора, които ни обичат и на които можем да разчитаме. Приятелите са важна част от живота на всеки тийнейджър и те наистина ни оставят спомени завинаги. Но понякога хората се променят или разбираме, че не са такива, за каквито сме ги мислили. Оказва се, че приятелството понякога има край. Кога е време да сложим края?

 

Депресира ви. Всеки има моменти на депресия, на щастие и на всякакви разнообразни емоции. Проблемът идва, когато приятелите ви не ви помагат да преодолеете тежките моменти. Ако сте депресирани, а ваш приятел вместо да ви разведрява, ви натоварва още повече, помислете си колко този човек иска да ви помогне. Освен това има хора, които постоянно сякаш нажежават обстановката още повече. Те винаги са нацупени, винаги се мусят и им има нещо.

 

 

Прекалено много драма. Някои хора обичат драмата и тя им доставя удоволствие. Почти всеки човек има поне по един такъв приятел. Вие се чувствате странно в присъствието на такъв човек, защото изобщо не ви интересува всяка подробност от нечии разговор и изобщо не приемате случващото се около вас толкова навътре. Определено нямате нужда от такъв приятел, защото драматизиращите хора са наистина дразнещи.

 

Кара ви да се чувствате зле. Ваш приятел ви обижда, подиграва ви, не мисли за чувствата ви? Помислете си дали наистина сте приятели. Човек, който ви обича, може да се майтапи, но не и да обижда. Това наистина не е приятелство, ако има обиди и наранени хора.

 

Лицемерничи. В едни наистина приятелски отношения, няма място за лицемерие. Това наистина е една много неприятна черта, присъща на много хора. Стойте по-далече от такива „приятели“. Ако видите, че даден човек е лицемерен по адрес на някого, бъдете внимателни, защото не се знае какво говори и зад вашия гръб.

 

Използва ви за пари. Това е наистина долно. Ако усетите, че ваш приятел злоупотребява с добрината ви, по-добре стойте далеч от него. Не бъркайте приятелската помощ със злоупотребата. Няма лошо да услужите с пари на закъсал приятел или да го черпите, дори без повод. Но ако се случва така, че все вие му давате пари или плащате сметките, явно има нещо гнило. Същото важи и ако има пари на заем, които не ви връща.

 

Заетият. Той винаги е зает. Изобщо няма време за вас, постоянно ви пренебрегва. Но в един момент се оказва, че не е толкова зает, колкото се описва. Помислете си дали имате нужда от такъв човек до себе си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kitty97
преди 9 години

Когато в едно приятелство, няма доверие и истина е напълно безсмислено!

papugai
преди 9 години

Някои не са наясно със значението на думата 'приятел' , някои живеят в измислен свят, в който приятелите служат само, за ви задоволяват капризите.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия