Няколко съвета за по-щастлив живот [част втора]

2014-09-16 14:15:00
Няколко съвета за по-щастлив живот [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Животът може да бъде невероятен, стига да си го направим такъв. Стига с оправданията, стига с отлагането. Трябва да промениш живота си към нещо по-добро днес и сега! Ако си от хората, които имат проблеми с мотивацията и решителността, следващите съвети определено ще ти бъдат от полза:

 

Не оставяй днешната работа за утре – стига си отлагал нещата, които имаш да свършиш. Откъде знаеш, че ще има утре? Човек трябва да се раздава на максимум и да живее така, сякаш днес и последният му ден. Отърви се от този вреден навик да отлагаш нещата.

 

 

Отърви се от лошите спомени – на всеки му са се случвали неприятни неща, но това не означава, че трябва да живееш с мисълта за тях. За съжаление, човешкият мозък помни по-лесно лошите моменти от хубавите. Няма да ти е лесно, но се опитай да ги изтриеш от съзнанието си и да освободиш място за хубави и готини спомени, които си заслужава да си припомняш.

 

Не страдай заради провалена връзка – раздялата с любим човек определено не е приятно изживяване, но в крайна сметка не е дошъл краят на света. А и повечето хора не осъзнават, че не самият краят, а спомените за хубавите случки в миналото, които никога повече няма да се повтарят, ги карат да тъгуват. Но нали знаете, че една врата трябва да се затвори, за да се отвори друга?

 

Изхвърли ненужните вещи – не бива да задръстваш живота и жилището си с излишни неща. В днешно време доста хора се привързват към вещите си, но ти не бива да бъдеш един от тях. Всъщност колкото по-малко неща има човек, толкова по-свободен се чувства, а вкусът на свободата определено си заслужава.

 

Стой далеч от лоши хора – за съжаление, в днешно време има много такива. Опитвай се да си далеч от тяхната компания. Няма нужда да се напрягаш в присъствието на завистливи, мързеливи и неискрени хора, които постоянно се оплакват и прехвърлят негативната си енергия върху околните.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
teen2007
преди 9 години

naistina e taka

DarthLord
преди 9 години

Никога не отлагам за утре онова, което мога да свърша вдругиден.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия