Как да запазиш детето в себе си?

2014-07-01 12:15:00
Как да запазиш детето в себе си?
Снимка: Dreamstime

Колкото и да не ни се иска рано или късно остаряваме. Това обаче не означава, че трябва да пуснем детето от нас да си отиде. Колкото по-дълго задържим детското у себе си, толкова по-добре ще се чувстваме. Истината е, че с времето започваме все по-често да изпитваме умиление към изминалите години, да си спомняме за щуротиите, които сме правили като деца. Колкото по-голям става човек, толкова по-често и сериозно се замисля за последствията от нещата, които иска да направи. По този начин той се лишава от куп емоции и незабравими спомени. Колко от вас са се замисляли като деца какво ще стане, ако паднете от най-високата част от дървото? Ако си зададете въпроса към днешна дата, най-вероятно отговорът ще е такъв, че ще ви откаже да се качите дори на най-ниския клон.

 

Ако не искаш да станеш прекалено сериозен и скучен човек, съхрани детското в себе си. Виж как може да стане това:

 

Карай велосипед в парка


 

Децата обожават да карат колело, но по-възрастните го правят по-рядко, особено в България, където на малко места има велоалеи. Дори да използвате велосипеда като начин за придвижване, карането безцелно в парка е много по-приятно изживяване.

 

Отиди на цирк


 

Циркът не е предназначен само за малките деца. Той е подходящ и за по-големите, които обичат да се забавляват. Лунапаркът също е добра идея, там може да се веселиш, използвайки най-различни атракциони като гондола, батут, виенско колело, блъскащи се колички и т.н. Със сигурност ще си повдигнеш настроението.

 

Боричкай се с гаджето


 

Колкото и да сте големи, определено ще ви е супер забавно да се боричкате и гъделичкате, докато един от двама ви не развее бялото знаменце.

 

Отбележи 15 септември


 

Ако вече си завършил/а, може да си купиш нови канцеларски принадлежности, както си правил/а години наред, почвайки новата учебна година. Ако все още си ученик, отбележи празника, като направиш нещо свързано с училище, а не като се напиеш до безпаметност със съучениците си, които не си виждал цяло лято.

 

Използвай домашния телефон


 

Въпреки че в днешно време малцина нямат GSM, това не ти пречи да се разнообразиш, като поклюкариш с най-добрата си приятелка по стационарния телефон, ако все още имате такъв, разбира се.

 

Направи си шоколадово мляко


 

Откога не си пил/а горещо мляко с какао? Помниш ли как преди години не се пропускаше и ден без тази напитка? Спомни си детските години, като си направиш едно вкусно мляко с какао и го изпиеш, докато гледаш някое забавно детско.

 

Истината е, че каквото и да правим, няма как да върнем лентата назад. А и няма нужда. Всеки етап от човешкия живот има своите очарователни моменти, които си струва да изживеем. Не тъгувай по детството си, което никога няма да успееш да върнеш, а се съсредоточи върху настоящето и го направи по-добро, защото един ден и то ще бъде част от твоето минало.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия