Как да се разбираме по-добре с приятелите си?

2014-06-13 17:30:00
Как да се разбираме по-добре с приятелите си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Случвало ли ви се е да разочаровате приятелите си? Да се карате с тях? Да стават интриги, да имате проблеми? Това със сигурност се отразява зле на всеки човек, защото никой не обича да има лоши отношения с близките си. Факт е, че в младежките години, човек прекарва повече време с приятелите и съучениците си, отколкото със семейството си. Не е хубаво да има напрежение между хората, които се обичат и имат приятелски взаимоотношения. Затова ще ви дадем няколко съвета как да се разбирате по-добре с приятелите си, да не се карате и всичко да върви гладко.

 

Уважавайте се. Обичта към приятелите е много важна, но не е само тя на първо място. За да има добра комуникация и да се разбирате, трябва да се уважавате. Уважението и почитането на чуждото мнение, респектът един към друг и обичта са взаимно свързани. Уважавайте приятелите си, за да имате добри отношения.

 

 

Правете компромиси. Компромисите са важни не само в любовта. Те са задължителни и в приятелските отношения. Когато виждате, че ваш приятел прави нещо, което не бива, което би било грешка, а вас ви наранява, поговорете и направете компромис. Например, ако ви зарязва заради новото си гадже. Недейте да се сърдите от първия момент, а се опитайте да поговорите и да обсъдите проблема. Това е важно, защото вероятно той/тя ще осъзнае грешката си и после ще се радва, че вие сте се държали по този начин, а не сте се отдръпнали.

 

Говорете. В едни отношения, главна роля играе комуникацията. Ако нещо ви дразни, ако нещо не ви харесва, пречи ви или ви притеснява, бъдете сигурни, че трябва да споделите. Недейте да си мълчите, защото в един момент ще ви писне, ще се скарате и може да развалите сериозно отношенията си. Замислете се, че може другият дори да не подозира, че вас нещо ви тормози.

 

Не правете интриги. Ако един човек ви е близък и се обичате, уважавате и не искате да го загубите, недейте да плетете интриги. Това е грозно поведение, което ще съсипе дори дългогодишно и силно приятелство. Ако нещо не ви харесва в човека, споделете му го, а недейте да клюкарствате зад гърба му. Истинските приятели не правят така, те са открити и честни.

 

Бъдете точни. Лоялността е друго важно качество, което трябва да покажете в едни приятелски отношения. Хората понякога могат да бъдат интриганти и използвачи, а ако намерите честен и свестен човек, оценете го. Бъдете лоялни с него и се дръжте добре. Помагайте си, когато можете.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия