Приятелските съвети, които трябва да пренебрегнеш

2014-06-19 12:54:00
Приятелските съвети, които трябва да пренебрегнеш
Снимка: thinkstockphotos.com

В днешно време като че ли е по-лесно да си хванеш гадже, отколкото да си намериш свестни приятели. Затова е много важно да не разочароваш най-близките си хора и да се стараеш да запазиш приятелствата си от детството, училище и университета цял живот. Колкото по-дълго време си приятел с някого, толкова по-малък е шансът да те разочарова или да ти забие нож в гърба. При жените приятелството е по-крехко, отколкото при мъжете, но това не означава, че не съществува истинско и крепко приятелство. Много е хубаво чувството, когато си обграден от любими хора, на които може да се довериш напълно. Спомни си колко пъти си звъняла на приятелката си, за да ѝ се оплачеш от гаджето си, колкото часове ти е отделила да мислите заедно какво да пишеш на момчето, което харесваш и колко безсънни нощи е имала, за да може да те успокоява по телефона. Определено истинското приятелство е нещо безценно!

 

За съжаление понякога дори най-близките ти приятели са в състояние да те разочароват, подвеждайки те неволно. Всеки път, когато някоя приятелка ти дава съвет, имай едно наум и не ѝ се доверявай напълно. Често сърцето те кара да действаш по-разумно и правилно, отколкото съветите на приятелките ти. Никой не иска приятелите му да страдат и да са тъжни и затова често дават съвети или изричат лъжи, които не са верни. Виж няколко често използвани съвета, на които е по-добре да не се доверяваш:

 

 

Прави се на недостъпна – това е правило, което го пише в почти всяко женско списание или книга. Възможно е приятелката ти да те съветва да се дърпаш и да се правиш на недостъпна поне няколко дни, защото може да имаш лошия навик да си прекалено настъпателна, което плаши голяма част от мъжете. Нашият съвет е да не се дърпаш излишно и да покажеш на момчето, че и ти имаш интерес към него. Звънни му един ден след срещата или му изпрати SMS. Ако го потърсиш и не ти отговори, не му звънни повторно, а го изчакай да ти върне обаждането. Ако не го направи, явно няма желание да се видите отново и няма смисъл да се излагаш, като му звъниш и пишеш постоянно, предлагайки му да излезете пак.

 

Не се притеснявай, той ще ти звънне – да, възможно е и той да се прави на недостъпен и да не иска да ти звъни същия или на другия ден, за да не ти покаже, че има прекалено голям интерес към теб, но е напълно възможно да е останал разочарован от срещата и да не иска да има втора. Приятелката ти ще ти замазва очите, че явно нещо се е случило и затова не ти звъни, че е по-добре, че така е станало, защото той не те заслужава и т.н., истината обаче е, че той е ОК и не ти звъни, защото не си пада по теб. Няма нищо необичайно в това – не може всеки да те харесва, както и ти не харесваш всеки. Това, че едно момче не си пада по теб, не означава, че не си готина или че скоро няма да си намериш гадже. Просто всеки има различен вкус и търси определен тип момиче. Може да не отговаряш на неговите изисквания, но това не означава, че не си готина мадама, която иска всяко второ момче.

 

Ако си сгафила, не му признавай – често приятелките, особено необвързаните, съветват своите дружки да си живеят живота и да правят това, което искат и им доставя удоволствие. Има едно схващане, че изневярата в друга държава не се брои. В друга държава или на друга планета, изневярата си е изневяра. Най-добре е да не излизаш от правия път, за да не ти тежи после на съвестта. Ако обаче го направиш, има два варианта – да му признаеш или да си замълчиш. По принцип няма нищо по-хубаво от истината, но имай предвид, че не всеки ще понесе факта, че са му сложили рога. За да не рискуваш и да не останеш разочарована от реакцията на гаджето ти, по-добре изобщо не му изневерявай. Истинската приятелка няма да те окуражава да сложиш рога на гаджето си, напротив, тя ще те посъветва да пазиш връзката си и да не нараняваш човека, когото обичаш и който те обича.

 

Не късайте, може да не си намериш по-добър! - това е доста глупав и дори обиждащ съвет. За да бъде човек щастлив, не е нужно да има човек до себе си. Да, всичко е по-лесно и красиво, когато имаш гадже, което обичаш и което те обича, но не е болка за умиране да си сама и да се радваш на достатъчно свободно време, което може да отделиш на себе си и на приятелите си. А и какво значи, че няма да успееш да си намериш по-добър? Ако не си щастлива с гаджето си, няма смисъл да го търпиш, само за да не останеш сама. Рано или късно ще се появи идеалният за теб човек. Вместо приятелката ти да те съветва да търпиш гаджето си и да не си щастлива, тя трябва да седне и да поговори с теб по темата. Да, определено не е лесно да прекратиш връзка, особено ако е от дългите, но все пак е по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

 

 

Ако не си достатъчно щастлива с него, по-добре е да се разделите – при положение, че наистина не се чувстваш добре в тази връзка и си била далеч по-щастлива с други момчета, няма смисъл взаимно да си губите времето. Вместо приятелката ти да те съветва да се разделите, по-добре е да седнете и да поговорите. Ако не си щастлива отскоро, може да става въпрос за труден период, през който преминава връзката ви. Но ако от месеци нещата помежду ви не са както преди и това те натоварва, помисли сериозно дали има смисъл да продължавате да сте заедно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия