Защо нямате приятели? [част първа]

2014-06-04 17:10:00
Защо нямате приятели? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Има хора, които постоянно са заобиколени от много техни приятели, имат чудесни отношения с тях и сякаш тези хора нямат проблеми. Винаги има на кого да разчитат, с кого да излязат и на кого да звъннат нощем, дори ако са в нужда. Това отстрани изглежда супер, но някои хора са самотни. Има хора, които нямат дори един близък приятел до себе си, няма с кой да излязат и имат много малко контакти. За съжаление, това се случва доста често сред младежите и за някои от тях това е истински проблем. Защо нямате приятели?

 

Твърде настоятелни сте и това си личи. Няма лошо да поканите някой да излезете или да му пишете, да му звъннете. Но ако прекалявате, това ще направи лошо впечатление. Недейте да досаждате, особено ако виждате, че някой не ви харесва. Това може да ви донесе само негативи, най-много да започнат да ви отбягват. Бъдете любезни и учтиви, но не ставайте досадни.

 

Прекалено сте негативни. Хората не харесват хейтъри. Ако винаги отрицавате всичко, гледате от негативната страна на нещата, мрънкате и винаги някой ви е крив, не очаквайте да сте заобиколени от много хора. Може би не обръщате внимание на мислите и чувствата си, защото сте свикнали с негативизма, но знайте, че той си личи. Хората със сигурност са забелязали, че сте настроени така. Опитайте се да сте по-позитивни.

 

 

Не разбирате, че отегчавате хората. Събрали сте се в компания, вие говорите, но сякаш никой не ви слуша. Събеседниците ви си гледат часовника или цъкат нещо на телефоните си без особен интерес. Вие може да си мислите, че разказвате най-интересната история, но това да не е така за останалите. Опитайте се да наблюдавате внимателно хората около вас и техните реакции. Ако усетите, че ставате досадни, просто сменете темата и не говорете твърде много, давайте думата и на останалите.

 

Вие сте егоист. Признайте си. Няма човек, в който да няма поне мъничко егоизъм, но при някои е в голямо количество. Ако сте егоист, не очаквайте да имате приятели. Ако вие говорите само за себе си, изисквате всички винаги да се съобразяват само с вас, то никой не би търпял подобно поведение. Ако цялата компания иска да отидете в конкретно заведение, например, а вие държите на друго, съгласете се с тях. Недейте да се цупите и да мрънкате цяла вечер, че това място не е по ваш вкус. Егоизмът може да бъде много досаден за другите. Приятелството е отдаденост и взаимност, ако мислите само за вашето благо, вероятно ще останете без приятели.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Kalisto
преди 9 години

Какво означава това, че всеки трябва де се подложи на личностна промяна, само за да угоди на околните изисквания?! Не може да бъде, защото никой не определя, въз основа на своите желания, какъв да бъде. Хората би трябвало да приемат човека, такъв какъвто е, за да ги нарече, той, свои приятели! И обратно, ест!

papugai
преди 9 години

А във втора част ли, ще бъде включено ' Вие сте жена ' ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия