Защо най-често се караме с братята и сестрите си?

2014-05-23 17:00:00
Защо най-често се караме с братята и сестрите си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Разбирате ли се със семейството си? Имате ли пререкания с родителите си? Вероятно да, но ще побързаме да ви успокоим, че това е нормално. В младежките години, всеки човек се оформя като характер. Иска да пробва нови неща, да види нови места, да бъде голям и да се чувства значим. Понякога това не се харесва на родителите или просто те се опитват да насочват децата си, понякога безуспешно. Когато човек започне да израства като характер и да се развива, понякога се кара не само с родителите си, а и с братята и сестрите си. Сега ще поговорим именно за това. Трудно ли се разбирате с тях? Защо се карате?

 

 

Хаос! Вероятно брат ви или сестра ви се цупи за хаоса, който оставяте след себе си. Ако живеете в малко жилище и ви се налага да делите една стая, положението става още по-зле. Сигурно ако той/тя ви каже, че не е приятно да разхвърляте всякакви вещи из стаята, вие се цупите и се чувствате зле. Това не бива да е така. Поставете се малко на мястото му/ѝ и си помислете как бихте се чувствали. Със сигурност не много добре. Затова се старайте поне да има някакъв ред, дори да не е като в аптека.

 

Внимание. Всяко дете обича да получава внимание. Ако семейството има едно дете е лесно, тогава всичкото внимание, цялата любов и грижа се съсредоточава върху него. Но ако са две или повече деца, тогава вече е по-трудно. Родителите понякога не съумяват да разпределят всичко по равно, а и заради разликата в годините, децата имат различни потребности. Не бива да ревнувате родителите си от братята и сестрите си. Опитайте се да оценявате любовта, която получавате. Твърде вероятно е да си въобразявате, че другия получава повече внимание.

 

Вещи. Това е доста глупаво нещо, но много младежи се карат по между си именно заради вещи. Ако трябва да делите с брат си и сестра си един компютър или друга важна вещ, наистина може да бъде много неприятно, но е факт, че няма много какво да направите. Опитайте се да създадете ред между вас, като се разбирате кой по кое време да ползва спорната вещ.

 

Когато някой сгафи, другият го издава на родителите. Това е доста неприятно понякога. Ако едното дете е направило нещо, другото ходи да го издава пред родителите. Не бива да правите така, защото само разваляте отношенията си. Ако сте по-сплотени, ще е по-добре за вас, защото така ще се научите на преданост един към друг и когато станете големи хора, ще можете да си помагате в трудни моменти. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия