Как родителите ти да ти имат доверие?

2014-05-15 19:02:00
Как родителите ти да ти имат доверие?
Снимка: freedigitalphotos.net

Много тийнейджъри имат проблеми с родителите си и по-точно с контрола, който им бива налаган. Това е основен проблем между поколенията, защото някои родители понякога са много строги, дори да няма причина. Други пък са прекалено либерални и техните деца понякога чувстват липса на внимание и заинтересованост от страна на родителското тяло. Сега ще поговорим за по-строгите родители и контролът, който оказват. Със сигурност никой тийнейджър не обича да бъде ограничаван и да му бъдат налагани забрани. Сега ще ви дадем няколко съвета как да се разбирате по-добре с родителите си и как да им спечелите доверието.

 

Спазвайте правилата вкъщи. Вероятно родителите ви изискват от вас да спазвате някои правила в дома ви. В това се включват задълженията към домакинската работа, подреждането на стаята, грижите за домашния любимец, ако имате такъв. Ако сте сериозни към тези неща, лесно ще покажете на родителите си, че сте отговорни и големи хора. Недейте да претупвате това, което имате да свършите, а свършете работата си качествено. Така те ще останат доволни.

 

Не бягайте от училище. Ако имате неизвинени отсъствия, това няма да ви помогне, когато искате разрешение от вашите за да отидете на купон. Така показвате безотговорност и незаинтересованост към образованието си, което може да ви докара само проблеми. Най-добре е да сте по-редовни в училище, това може да ви е единствено от полза.

 

 

Оценките. Те също са много важни за родителите ви. Те не знаят какво правите в клас и какво точно учите, но на всеки родител му е приятно да види бележник пълен с отлични оценки. Това показва, че не ви мързи да си прочетете уроците и да си напишете домашните. Когато показвате сериозност, родителите ви ще са по-склонни да ви позволяват повече неща.

 

Спазвайте вечерният си час. Много родители държат децата им да се прибират на време и в точно определен час, когато излизат. Това със сигурност ви се струва досадно и ужасно неприятно, но е факт, че родителите го правят заради вашата сигурност. По закон непълнолетните нямат право да са навън след 22:00 часа без придружител. Спазвайте вечерния си час, защото ако закъснеете и не се обаждате родителите ви ще се притеснят.

 

Постоянно не си чувате телефона. Това да не вдигате нарочно, когато някой от семейството ви звъни, е много неприятно. Така създавате впечатление, че сте несериозни. Родителите се притесняват и дори на пръв поглед безпричинно обаждане от тяхна страна, може да е много успокоително за тях.

 

Харчите твърде много пари. Ако вашите ви дават джобни пари за няколко дни напред, а вие още на втория нямате и стотинка, значи трябва да оптимизирате харчовете. Може парите да ви се струват малко, но вероятно толкова могат да отделят родителите ви. Това да успявате да се вместите в определен бюджет може да ви бъде много полезно, защото след години, когато сами си изкарвате парите ще трябва да внимавате какво купувате и колко струва.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
bsfit
преди 10 години

Глупости -D :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия