Подготовката, която дава училището

2014-05-12 18:32:00
Подготовката, която дава училището
Снимка: freedigitalphotos.net

Свикнали сме постоянно да критикуваме училището, самата образователна система, учителите, които нямат никаква мотивация да работят и да ни учат на нови неща. Много училища не са ремонтирани от години и учениците са принудени на учат в доста неприятни условия. Всеки минава през тези периоди, в които наистина мрази училището, ранното ставане, досадните домашни и губенето на време в някои часове, които ни се струват тотално безсмислени. Сега ще ви посочим наистина полезните неща, на които училището може да ви научи.

 

Езици. Това не важи за всяко училище, но има наистина сериозни гимназии, които могат да ви дадат сериозна подготовка по поне един език. Просто вие трябва да позволите това да се случи. Домашните по английски или немски могат да са досадни и скучни, но след време ще сте благодарни, че сте били старателни, защото всеки чужд език е ценен и може да ви служи.

 

Подготовка за кандидатстване. Това отново зависи от училището и от профила, който сте избрали, но все пак наистина можете да успеете и без допълнителни уроци. Ако има ЗИП по дисциплина, която ви е интересна или ще кандидатствате с този предмет, няма причина да пропускате тази ценна възможност за нови знания. Опитайте се просто да сте редовни в часовете и да не отсъствате и можете да си спестите досадните неделни курсове.

 

 

Ставането рано. Това да ставате рано, сме сигурни, че е едно от най-омразните ви неща,свързани с училище. Проблемът е, че това вероятно ще ви очаква цял живот. Знаем как ви се иска да си поспите до обяд, но след няколко години работодателят ви може да ви уволни, защото се успивате за работа. В университета лекциите също понякога са от сутринта, а извинението „изпуснах автобуса" няма да важи.

 

Срокове. Дразните се на някои учители, защото не приемат домашните работи със закъснение или ако не сте подготвени за часа, пишат двойки. Това е кошмарът на всеки тийнейджър, но се оказва, че може и да е възпитателен метод, който има смисъл. Сега ви се вижда досадно и неприятно, че за следващия ден ви дават куп домашни, които трябва да напишете. Но когато станете студенти нещата ще се усложнят още повече и ако не носите проектите или курсовите задачи на време, просто ще имате много проблеми с преподавателите.

 

Разбирате с какво искате да се занимавате в живота си. Преди ви е била интересна химията, но след като сте се сблъскали с въглеводородите, например, вече това изобщо не е любимият ви предмет? Това е съвсем нормално. Причината е, че като по-малки, тийнейджърите са неориентирани с какво искат да се занимават. Когато човек се запознае с една материя разбира дали наистина иска да учи това и в университета или ще избере специалност, която няма нищо общо с дадени дисциплини.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия