Няколко съвета как да си прекараш добре на бала

2014-04-29 20:34:00
Няколко съвета как да си прекараш добре на бала
Снимка: freedigitalphotos.net

Съвсем малко време остана до времето, в което всеки град се преобразява, защото изпраща своите абитуриенти. Известните ресторанти и дискотеки са пълни с усмихнати млади хора, по улиците виждаме красиви и скъпи коли, които са аранжирани с балони и развеселяват обстановката в града. Абитуриентите празнуват своето завършване с надежди за добър живот, работа, университет и сполука в живота. Това е положителната страна, която виждаме през края на май.

 

За съжаление сме ставали свидетели на много грозни гледки като липса на всякакъв стил у младежите, грозни дрехи, безвкусица, викове и крясъци, непристойно поведение и много алкохол. Да се забавляваш е важно, но все пак трябва да запазиш хубав спомен от балната си вечер, която никога няма да можеш да изживееш отново. Сега ще ти дадем няколко съвета как да се забавляваш и да си прекараш добре без да има неприятни случки.

 

Сън. Матурите вече са минали, а изпитите за университета са чак през лятото. Няма вече за какво толкова да се притесняваш, така че е време за почивка и спокойствие. Хубаво е да се наспиш в дните преди бала си, за да можеш да си прекараш пълноценно. Адреналинът ще те държи буден известно време, но не чак толкова, че да успееш да издържиш, ако няколко нощи подред купонясваш. Дай си малко почивка, за да можеш да се насладиш на специалната вечер.

 

 

Удобство. Тук става дума за дрехи, обувки и аксесоари. Вероятно вече си се сдобил/а с рокля или костюм, но трябва да мислиш за удобството си в тази специална нощ. Ако сакото ти стяга, ще го съблечеш, ако обувките не са ти удобни, ще ги събуеш. Пробвай да носиш обувките си вкъщи по няколко часа, за да се отпуснат. Ако виждаш, че много си сбъркал/а с избора, потърси си нови.

 

Момичетата често залагат на неудобни тежки и дълги рокли, които им пречат да танцуват. Обувките с ултрависоки токове също не са най-правилният избор. Помисли си дали в дискотеката няма да се преоблечеш с друга рокля и обувки. Помоли някои от приятелите ти, който няма бал същата вечер, да ти донесе нужните неща.

 

Алкохол. Виждали сме много грозни гледки, причинени от алкохола. Абитуриентите се отпускат и забравят къде е границата, а на сутринта съжаляват за това, което се е случило. Не бързай с пиенето, пий умерено и хапвай в ресторанта. Старай се да не забравяш храната, дори да не си много гладен. Ако усетиш, че те хваща, спри поне за малко, докато ти отмине.

 

Кражби. Лошото е, че по баловете често пъти абитуриентите стават жертва на кражби. Изчезнали телефони, бижута, фотоапарати и пари. Това със сигурност би развалило вечерта ти. Пази си вещите, опитай да сложиш всичко в чантата си и не я изпускай от поглед. Ако си момче, сложи телефона си на сигурно място или го повери на някоя приятелка, която да го прибере.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия