Няколко съвета как да изглеждаш добре на бала си? [част втора]

2014-04-21 11:00:00
Няколко съвета как да изглеждаш добре на бала си? [част втора]
Снимка: sxc.hu

Скоро наближава месецът на баловете, специалният ден на всеки човек. Балът остава невероятен спомен за цял живот и всеки човек с радост помни миговете, когато се е подготвял с дрехи, аксесоари и вълнението, което носи цялата предпразнична треска. Всяко момиче иска да е уникално на бала си, да бъде с най-хубавата рокля, да има най-интересната визия и да изглежда зашеметяващо.

 

В последните години, проблемът е, че ставаме свидетели на много момичета, които в желанието си да изглеждат интересни и атрактивни, стават за смях. Сега ще ти дадем няколко съвета, които да ти помогнат в избора на дрехи и аксесоари, за да изглеждаш наистина стилно, а не да влезеш в класациите за най-зле облечени абитуриенти.

 

След роклята, продължаваме с обувките. Те не бива да бъдат подценявани. Когато тръгнеш да търсиш обувки, носи и роклята, защото има опасност да не си паснат. Ако си избрала дълга рокля, много внимателно трябва да подбереш обувките си, така че да не са нито много ниски, нито много високи. Ако са много високи, краката ти ще се подават нелепо отдолу. Ако са твърде ниски, роклята ти ще се влачи. В цветово отношение е важно да избереш багри, които не се отблъскват.

 

 

„Не” на неудобството! Откажи се от невероятно красивите обувки, които не са ти удобни. Замисли се, че ще прекараш цяла нощ с тях и трябва да можеш да танцуваш. Другият вариант е да си подготвиш и ниски удобни обувки за дискотеката. Предвиди ако си с дълга рокля до земята, че тя ще се влачи с ниски обувки.

 

Проблемните височини. Някои момичета не могат да ходят на високи токчета, защото нямат навик. Не е нужно да си купуваш 12 сантиметра ток, на който не можеш да стъпиш. Пробвай да си вземеш по-ниски обувки с ток 6-8 сантиметра, които да ти прилягат на крака. Разтъпквай обувките си вкъщи, за да свикваш с тях и да се отпускат. Така краката ти ще свикнат или ще разбереш, че обувките, които си избрала, не са ти удобни изобщо.

 

Бельо. Поддаващият се сутиен не е секси. Особено, когато си на бал и искаш да изглеждаш ослепително забрави за силиконовите презрамки и поддаващите се части на сутиена. Това е една от най-големите модни грешки, които абитуриентките правят. Ако роклята ти е без презрамки или с тънки такива, вземи сутиен, който може да се носи без презрамки. Той ще струва повече, но е най-подходящ.

 

Бижута. Когато избираш бижута, вземи роклята със себе си. Важен е цветът, нюансът и формата на деколтето. Ако роклята ти има камъни, внимавай с бижутата, защото прекаленото не е хубаво. Съобразявай цвета и материалът на бижутата.

 

Грим и прическа. Отиди на пробен грим и прическа, защото не бива да се доверяваш безрезервно на фризьора и гримьора. Някои са твърде креативни, а това може да не ти хареса. Трябва да уточните детайлите и да си сигурна, че разбира какво точно искаш.

 

Тен и процедури. Не бива да си правиш козметични процедури поне седмица преди бала. Ако искаш пилинг или друга процедура на лицето, най-добре е да си запазиш час около седмица преди специалния ден. Иначе рискуваш кожата ти да изглежда зачервена, подута и раздразнена. Не бива да прекаляваш и с тена. Бронзовият загар може да е супер, но не и ако прекалиш. Не залагай на автобронзанти, защото ще станеш на петна. Ако не си пробвала солариум преди, не рискувай преди заветния ден.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия