"Думата е на младите" — интересен конкурс за ученици и студенти

2013-12-05 16:01:00
Снимка: direct.europe.bg

Ако сте навършили 18 години и сте ученик или студент, то имате възможността да участвате в конкурса на информационния център "Европа Директно", който търси млади презентатори в публични събития под наслов "Думата е на младите". Конкурсът е инициатива на центровете "Европа Директно"- София, "Европа Директно"- Русе и "Европа Директно"- Пловдив.

 

 

Конкурсът има няколко направления, целящ да обхване възможно най-голям спектър от изразни средства, чрез които младите хора да представят своето мнение и позиция по определената тема. Направленията са презентация (до 10 слайда), есе (до 400 думи), разказ (до 3 600 знака) или видеоклип (до 5 минути), които да са на следните теми:

 

 "Да гласуваш за първи път" — за ученици

 

"Качество на живот в Европейския съюз" — за студенти

 

Целта на конкурса е да се изберат подходящи и компетентни презентатори, които да се включат в предстоящите дискусии, свързани с изборите за Европейски парламент през 2014 г. Именно това ще бъде и награда на конкурса, тъй като ще бъдат избрани два материала, които ще донесат на създателите им голямата награда, изразяваща се в правото да участват като презентатори в младежките дебати, заедно с представители на информационните центрове "Европа Директно".

 

Това обаче далеч не е всичко, освен участието си в младежките дебати, победителите ще бъдат зарадвани и с електронна книга, а трима от останалите участници ще получат награди под формата на рекламни и информационни материали за ЕС.

 

Срокът за участие в конкурса е 10 януари 2014 година, така че нямате много време. Запретнете награди и покажете вашата гледна точка, която може да ви донесе страхотни награди.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия